Ha azt írják a receptben h forrald fel a tejszint a cukorral és hűtsd le akor ott főzőtejszínre v habtejszínre gondolnak?
A valódi habtejszínt fellehet forralni. Ha felforralás után lehűtöd,keményebb habot tudsz belőle verni,mint a forralatlanból.
A főzőtejszínt nem lehet felverni,mert az valójában tejföl,és csak főzéshez jó.
A Hulala nem tejből készül,azt nem forralhatod fel.
Kavargatni kell közben, mindegy, milyen tejszín.
Csak ne mű legyen, mert az összecsomósodhat.
a tejszín az tejszín, mindegyiket fel lehet verni, könnyebben, ha forralás után lehűtöd. Az igazi tejszín (és tejföl)mondjuk 80%-os, de 60 biztos. A bolti tejszín csak a zsírtartalmában különbözik, azt hiszem a főző zsírosabb 30% a hab- meg 20 %. Vagyis mindegyikben ugyan az a tejszín van, a különbség az, hogy mennyi savót vagy vizet veszel meg a tejszínáron. A tejföl(házi) ugyan az az anyag, mint a tejszín (vagy a vaj) csak meg van savanyodva, és ekkor már csak habosra tudjuk keverni, de felverni nem.. A vaj a 100%-os tejszín, vagyis ha az összes savót kikeverjük a tejszínből, akkor vaj marad.
Vagyis, ha igazi, akkor mindegy. ha porból van, akkor mint a pudingport, óvatosan forralod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!