Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha azt írják a receptben h...

Ha azt írják a receptben h forrald fel a tejszint a cukorral és hűtsd le akor ott főzőtejszínre v habtejszínre gondolnak?

Figyelt kérdés
Lehet egyáltalán habtejszínt forralni?
2010. júl. 22. 23:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem főzőtejszinre gondol..Habtejszint nem lehet.
2010. júl. 23. 05:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

A valódi habtejszínt fellehet forralni. Ha felforralás után lehűtöd,keményebb habot tudsz belőle verni,mint a forralatlanból.

A főzőtejszínt nem lehet felverni,mert az valójában tejföl,és csak főzéshez jó.

A Hulala nem tejből készül,azt nem forralhatod fel.

2010. júl. 23. 06:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Az a recepttöl függ, de ha - mint gondolom, süti - akkor mindenképpen habtejszinre gondol ( a fözötejszin csak új találmány, régebben a tejszin MINDIG habtejszin volt), azt fel lehet forralni, és utána jobban fel lehet verni. De a mindenféle "müanyag tejszinre" nem vonatkozik (hulala, tejszinpor stb), ezeknek semi köze a az igazihoz és mellékesen még igen egészségtelenek is, mert egy csomó vegyszerrel vannak dúsitva.
2010. júl. 23. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Kavargatni kell közben, mindegy, milyen tejszín.

Csak ne mű legyen, mert az összecsomósodhat.

2010. júl. 23. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

a tejszín az tejszín, mindegyiket fel lehet verni, könnyebben, ha forralás után lehűtöd. Az igazi tejszín (és tejföl)mondjuk 80%-os, de 60 biztos. A bolti tejszín csak a zsírtartalmában különbözik, azt hiszem a főző zsírosabb 30% a hab- meg 20 %. Vagyis mindegyikben ugyan az a tejszín van, a különbség az, hogy mennyi savót vagy vizet veszel meg a tejszínáron. A tejföl(házi) ugyan az az anyag, mint a tejszín (vagy a vaj) csak meg van savanyodva, és ekkor már csak habosra tudjuk keverni, de felverni nem.. A vaj a 100%-os tejszín, vagyis ha az összes savót kikeverjük a tejszínből, akkor vaj marad.

Vagyis, ha igazi, akkor mindegy. ha porból van, akkor mint a pudingport, óvatosan forralod.

2010. júl. 23. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!