Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon fokhagymás lett a...

Nagyon fokhagymás lett a Bolognai. Tudom valamivel enyhíteni?

Figyelt kérdés
3 fej fokhagymát raktam bele. Nagyon fokhagymás az íze. Tudok valamit kezdeni vele?
2020. jan. 28. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Három fejet? Vagy 3 gerezdet akartál írni? A fokhagyma nagyon intenzív ízű. Ugyanazt a mennyiséget nem lehet. Ha van időd, csinálj még egy adagot fokhagyma nélkül és keverd össze. Ha viszont 3 egész fejet beletettél, akkor károld el, mert egy ételben az rengeteg. Jobb ötletem nekem nincs.
2020. jan. 28. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat **3 gerezd**
2020. jan. 28. 13:48
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
Bolognaiba nem is rakok fokhagymát. Olaszos ízvilág, paradicsom, oregano, bazsalokom a fő ízek. Fokhagyma csak elrontja.
2020. jan. 28. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nem lehet, esetleg ha még felöntöd vízzel, főzöd egy két kört, elillan az illóolaj, vagy tegyél bele tejterméket. :P
2020. jan. 28. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#3: az eredetibe még zöldfűszer sem kell!


[link]


Mindazonáltal én az "alapba", a sofritto-ba szoktam egy nagyon pici gerezdet tenni, együtt dinsztelve a szárzeller-hagyma-répa kombóval.

2020. jan. 28. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

3 gerezd fokhagymától nem lehet nagyon fokhagymás íze.

Valamit nagyon félreérzel.

2020. jan. 28. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

# 6/


simán el tudom képzelni, ha olyan kínai giga-gerezd fokhagymát tett bele...

2020. jan. 28. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
tegyel bele tobb repat, zellert, paradicsomkonzervet. vannak olyan reszek olaszorszagban is ahol tejet vagy tejszint is tesznek bele keveset, probald higitani
2020. jan. 28. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
30%
Késhegynyi szódabikarbóna. Viszont ezzel csak óvatosan, túl sokkal haza lehet vágni az egészet. Ja, és készülj arra, hogy ez minden ízt tompít, tehát lehet sótlanná válik.
2020. jan. 28. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Főzz még egy adagot fokhagyma nelkul, keverd össze, es a felét tedd el a fagyasztoba, legközelebb csak kiolvasztod, átforralod es kesz 😁
2020. jan. 28. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!