Milyen zöldséges ételeket főztök rendszeresen, amit könnyű is megcsinálni, gyakran is csináltok és mondhatni egészségesek?
Különféle főzelékek (tök, burgonya, kelkáposzta, lencse, bab, sárgaborsó, spenót, sütőtök főzelék (utóbbi gyömbérrel és/vagy csicseriborsóval + pirított tökmaggal - általában a téli hónapokban).
Tojással, esetleg darált baromfihúsból (főleg pulyka felső-combból) készült olívaolajban sült fasírttal, vagy megbízható hetestől vásárolt házi sült/főtt virslivel.
Akkor ott van még a párolt, ill. a különféle csőben sült zöldségek, valamint az ázsiai módra elkészített wokos pirított zöldségek (hozzá esetleg egy kis tojás, rizs, tészta), vagy kókuszzsír, vagy olívaolaj használatával.
Ritkábban indiai ételek, mint pl.: zöldséges curry, zöldséges vagy csirkés biryani stb.
Végezetül pedig a rakott zöldségek (karfiol, kelkáposzta, zöldbab, brokkoli) darált baromfihússal.
Ezek közül tapasztalásaim szerint egyik sem túlságosan nehezen elkészíthető (esetleg némelyiknél az előkészítés lehet körülményes) és egészségesek is. Valamelyik pedig mindig van nálunk ezek közül egy héten (az adott variációból is mindig más).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!