Írnátok egy jó harcsapaprikás receptet?
Nem nézek semmilyen receptet Szokyét sem, mert nem akarom,hogy befolyásoljon. Híresen jól főzök, idestova 40 éve, ebbe a harcsapaprikás is beletartozik. Különösen, mert kőrösi horgásztelkünk is van, ahol ez szinte mindennapos étel, bográcsban.
Igazán pörcös túrós csuszával a finom, így készítheted a kisült füstölt zsírban is.
Gyakorlatilag készítesz egy jó hagymás pörköltalapot, amit többször hagysz lesülni a zsírjára és ilyenkor felengeded egy kevés (1-1,5 dl) vízzel, hogy a hagyma teljesen elfőjön, mert a halnak kevés kell és nem fő meg egyszerre.
Az utolsó eresztésnél tegyél bele 1-2 zöldpaprikát, kevés paradicsomot, hagyd megfőni és legvégül a neked tetsző formára vágott halat. A harcsát nem szokták akkorkákra vágni,mint a pörkölthúst, mert szétesik, de azért ne félhalakat tegyél bele!
Innentől kezdve kétféle eljárás van, vagy pár perc után tálalhatsz és mindenki aki akar a tányérján tesz rá tejfölt, vagy a haldarabokat kiszedve a szószt tejfölösen behabarod. Nálunk az első változat a kedveltebb.
Az első az igazi!
Jó lesütött, hagymás alap, a halnak meg nem kell sok idő.
Ha egyszerre raksz bele mindent, akkor főtlen hagymadarabos lesz vagy a hal megy szét (kezdő háziasszonyként elkövettem ezt a hibát, párolt hagymás piros halacska lett...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!