Vegák, ti hogy főztök húst a párotoknak, családotoknak?
Nem értelek, miért kellene a párodnak íztelen húst ennie? Miért gond éppen a füszerezés?
Azt elvileg megérteném, ha nem akarnál egyáltalán húst készíteni neki, de hogy éppen a füszerezés a probléma számodra, azt nem tudom felfogni.
Én nem csinálok ebböl problémát, a recept szerint füszerezek, és ha kell, magának utána tudja ízesíteni evéskor.
Ha teljesen füszerek nélkül csinálnám, az csak bosszantásnak lenne jó.
Szóval légy szíves, írd meg, miért pont a füszerek a probléma számodra?
Sokszor nekem is a fűszerezés a probléma, mert nem minden ételt recept alapján akarok készíteni, hanem fejből... Mert az gyorsabb, kényelmesebb stb. Plusz, amit én nem szeretek, hogy sokszor írnak olyat a receptekben, hogy "ízlés szerint" na most az milyen mértékegység. :D
Én eszem húst, viszont nyersen nem "merem" megkóstolni. Kimondottan húsokhoz árult fűszerkeverékeket szoktam venni. Nagyjából 150-200 forint egy csomag és elég sok fajta van belőle. Így nem kell kóstolni, mert például a só, bors, paprika stb. is benne van. Egyszerűen rajta van a csomagoláson, hogy mennyi húshoz kell keverni, ezzel részemről az egész fűszerezős macera levan tudva. Finomak finom, ráadásul egyszerű is.
Én tepsiben szoktam sütni egyben tarját, csirkecombot, kacsa combot, oldalast. Előtte besózom, borsozom meg ami még a kezembe akad. Sosem volt rá panasz, kóstolni nem szoktam, ha sótlan akkor utólag megsózza.
Pörlöktöt sem kóstolok, csak érzésre fűszerezek mindent.
Köszönöm a válaszokat :)
És mégegyszer mondom: megfűszerezem a kaját, de nem főzök semmit recept alapján (szerintem nem is tudnék úgy) hanem csak magamtól és mióta vega lettem ez eléggé nehéz téma, merthogy nem tudom megkóstolni, nem tudom mennyi kell még bele, hogy nem lett-e sok vagy ilyesmi. A sütőben sült húsok jó ötlet, azt nehéz elrontani. Arra lettem volna kíváncsi, hogy esetleg van-e ehhez hasonló kaja amit nem vagy csak kicsit kell fűszerezni, mint pl a rántotthús vagy hasonlók. Én pl szag alapján próbálom pl a leveseknél megállapítani de azért így is eléggé tippmix, ha nincs aki megkóstolja. És mégegyszer mondom: nem ízetlen húst akarok neki csinálni, hanem olyat amit könnyen meg tudok én is csinálni, pont azért hogy ne legyen túl ízetlen,esetleg túl fűszeres.
A húsokat kb ugyanolyan mértékben kell sózni, amennyit a rántott húsra is tennél.
A füszereket meg adagold kisebb mértékben, mert az alapízt úgy is megadja, utánfüszerezni meg mindig lehet az asztalnál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!