Mennyi ideig kell beáztatni a szárított gombát?
Köszönöm az eddigi válaszokat, hát nem tudom...
Közben csináltam, zöldséges szósszal keverve, de észre sem lehetett benne venni a gombát, amit előtte fél óráig áztattam, mivel vékonyra volt szeletelve. Az ízét sem. Áztatás után megkóstolva valami vizet szívott magába, akkor ez kevés volt? Vagy mit kellett volna máshogy?
Úgy csináltam, hogy a szárított vargányát (így megszárítva kb. fél centis csíkok) beáztattam fél órára, majd kivettem a vízből és olajon pároltam, hozzá az előzőleg elkészített, mixerrel krémesre aprított zöldséges szószt, és 10 percig még együtt főztem takarékon, hogy összeérjenek az ízek, de a gombából semmi ízt nem lehetett érezni, és látni sem lehetett benne (ennyi ideig szétfőtt volna??).
Régebben egyszer áztatás nélkül csináltam, a hússzeletekre tettem és a sütőben sütöttem, úgy finom volt, hasonló mint a konzerv gombából készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!