Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell beáztatni a...

Mennyi ideig kell beáztatni a szárított gombát?

Figyelt kérdés
És a házilag szedett és szárított gomba áztatási ideje különbözik a boltban kaphatóétől?
2010. júl. 20. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
hogy a víztartalma megnőjön ;)
2010. júl. 20. 16:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
amúgy 1-2 óra, de tényleg a lényeg, hogy a víztartalmát visszaszedje
2010. júl. 20. 16:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Honnan tudjam a víztartalmát, ha nem láttam a gombát frissen?
2010. júl. 20. 18:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha szeletelve van elég néhány perc, langyos, vagy meleg vízben!
2010. júl. 20. 18:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, hát nem tudom...

Közben csináltam, zöldséges szósszal keverve, de észre sem lehetett benne venni a gombát, amit előtte fél óráig áztattam, mivel vékonyra volt szeletelve. Az ízét sem. Áztatás után megkóstolva valami vizet szívott magába, akkor ez kevés volt? Vagy mit kellett volna máshogy?

Úgy csináltam, hogy a szárított vargányát (így megszárítva kb. fél centis csíkok) beáztattam fél órára, majd kivettem a vízből és olajon pároltam, hozzá az előzőleg elkészített, mixerrel krémesre aprított zöldséges szószt, és 10 percig még együtt főztem takarékon, hogy összeérjenek az ízek, de a gombából semmi ízt nem lehetett érezni, és látni sem lehetett benne (ennyi ideig szétfőtt volna??).

Régebben egyszer áztatás nélkül csináltam, a hússzeletekre tettem és a sütőben sütöttem, úgy finom volt, hasonló mint a konzerv gombából készült.

2010. júl. 21. 11:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Pedig a vargánya elég ízes gomba,bármilyen formában!Érdekes!
2010. júl. 22. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!