Milyen sajtos rudat készítsek?
Valami "klasszikus" receptet szeretnék, ami finom, ropogós, de mégis omlós, és lehetőleg kekszesdobozban eltárolható legyen (nem csak vendégvárónak kell, hanem később uzsonnásdobozba is).
Nem vagyok nagy konyhaművész, szóval minél egyszerűbb és kevésbé időigényes legyen.
Köszi.
A lehető legegyszerűbb az "egyensúlytészta".
Ugyanannyi vaj-liszt-túró, vagy a túró helyett reszeltsajt.
A tetejét lekened tojással, és tetszés szerint a tetejére mehet sajt, vagy szezámmag, mák, köménymag, stb.
Én csak annyit szólnék hozzá, hogy mihelyt eltárolod, nem lesz ropogós, de attól még nagyon finom lehet.
Én mindkét receptet ismerem, amit előttem írtak, mindkettő finom.
Köszönöm a válaszokat!
Valami olyasmi omlós tészta nincs, mint a linzer, csak mondjuk sósban? Mert az ropogós maradna... mondjuk nem tudom, ilyenből készül-e sajtosrúd.
# 4/5
Amit most küldtem, az ilyen!
Minél több vaj van benne (a liszthez képest), annál omlósabb. A normál linzerben az arány 3:2 (liszt:vaj).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!