Ötletek az ünnepi menühöz?
Kérdés, hogy csak neked kell valami, vagy családnak, esetleg vendégeknek is?
A másik kérdés, ragaszkodsz a hagyományos ételekhez vagy bármi más is lehet?
Ha csak magadnak/szük családnak kellene valami, akkor én olyasmit föznék, amit szeretek - ez lehet akár bolognai spagetti is, vagy tökfözelék. Ha vendégeknek, akkor meg tudni kellene, ök miket nem esznek meg, akár milyen okból is.
A töltött káposzta remekül fagyasztó, akár már most is elkészítheted, 24-én csak meg kell melegíteni.
Szintén jól fagyasztható és hetekkel hamarabb megsüthető a bejgli vagy a zserbó. Amikor kihűlt a bejgli, csomagold be először folpack fóliába és ezután alufóliába is. Tedd a fagyasztóba, tálalás előtti reggel vedd ki, hogy szobahőmérsékleten ki tudjon olvadni. A zserbót egy jól záródó dobozban tedd a fagyasztóba. Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyjad kiolvadni és ezután szeleteld fel.
Ha szeretitek a halat, egy egyszerű receptet ajánlok, amit csak össze kell rakni és a sütőbe tolni. Mirelit hercegnő burgonyával szoktam tálalni, ami szintén elkészül a sütőben, amíg sül a hal. Mire elfogyasztjátok a levest, elkészül.
Nagyon finom ünnepi étel az aszalt szilvával sütött liba vagy kacsacomb, ami már előző nap elkészíthető és csak fel kell melegíteni a sütőben tálalás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!