Csajok, hogy kell finom omlós tésztájú bejglit sütni?
Gyerekkoromban a mamám diós, mákos és kakaós bejglit csinált főleg karácsonyra, de olyan finom és könnyű tésztát gyúrt mindig hogy lehetetlenség utánozni, még napokkal később is ugyanolyan állagú volt. Sajnos már több mint 6 éve meghalt, nem tudom megkérdezni tőle hogy kell.
Idén szeretnék részben az ő emlékére csinálni először.
Tudnátok ötletekkel segíteni, hogy mitől lesz omlós a tészta?
Előre is köszönöm a válaszokat! Üziben is szívesen fogadok recepteket!🙂
30/f
Én ezt a receptet ajánlom: [link]
Nem lesz olyan mint az övé volt, viszont típusra hasonló lehet ahhoz. Pár tipp, ami segíthet:
- Nagyi titka lisztet ne használj semmiképp, még a kutyagumi is jobb választás mint az.
- A zsírt, tojást, tejfölt érdemes frissen venni (piacos előnyben).
- Friss élesztőt használj, ne instantot.
- Nézz utána, hogy hogyan lehet jól használni azt a fajta sütőt, ami neked van. Például a gázsütők többségében k***a nehéz jó süteményt, vagy hasonlót sütni, mert hamar megsül az alja, holott a felső résznek még kéne idő. Ilyenkor szoktak például alufóliát tenni a sütő aljába (fényes felével lefelé), vagy egy felforrósított tepsit a sütnivaló fölé betenni...
- Ne süsd túl, mert akkor szokott homokká változni a tészta.
- Csak annyit szeletelj, amennyit épp megeszel, a többit tedd el.
+2 tipp, bár ezt csak hallottam, nem teszteltem még. Az első tipp, hogy mielőtt a tölteléket a tésztára tennéd, reszelj rá egy almát, és arra tedd a tölteléket. A másik tipp pedig, hogy neki ne állj főzőcskézni a tölteléket, mivel nem kell. Elég ha meleg vízzel kevered el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!