Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A fasírt hogy lesz puha és...

A fasírt hogy lesz puha és finom? Sütőben, rúd alakban sütöm.

Figyelt kérdés

Sosem sikerül igazán.

Egyrészt mert mindig túlsütöm, és az alja keményre "ég", de mivel megszokásból el akarom kerülni, hogy nyers maradjon, ezért a biztonság kedvéért mindig tovább sütöm. Milyen tepsiben vagy tálban, lefedve vagy sem, mennyi ideig milyen fokon sütitek? Másrészt az alakját sem találom el sosem, nem tudom, hogy melyik alak a legjobb, hogy át is süljön, de ne égjen meg, mennyire legyen széles, mennyire lapos a rúd. Harmadrészt az összetevőkre valami praktika? Mitől függ, hogy valamelyik tömörebb, keményebb, sötétebb színű, másé meg lágy, majdnem szétesős, világosabb? Biztos függ a darált hús minőségétől, a beletett kenyértől, zsemlétől is. Ízre szoktam variálni, de az állaga valahogy sosem jó.



2019. nov. 25. 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Ha megég az alja, kisebb hőfokon süsd tovább. Puha meg attól lesz, legalábbis szerintem, hogy állandóan locsolgatom.
2019. nov. 25. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
Dobozformában, vagy jénaiban szoktam sütni. Mindig darált marhacombot használok. Zsemlemorzsával és tojással szoktam összeállítani, ezek menyisége változik attól, hogy mi mást teszek még bele. Pl ha paradicsom és paprika kerül bele, kevesebb tojás és több morzsa kell. Sütni hideg sütőben kezdem el, félúton teszek alá egy tepsit, a tetejére pedig egy sutopapirt, így nem ég meg.
2019. nov. 25. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
21%
Tegyél hozzá több tojást és reszeltkrumplit. Krumpli helyett finom reszelt cukkinivel is.
2019. nov. 25. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Az alja nekem is megégett mindig azóta őzgerinc formában sutom

És lefedve a sütés vége előtt veszem le a fóliát róla.

Amúgy sertés comb vagy lapockából szoktam készíteni nem kemény.

Túl sok tojás sem jó bele mert az is megkeményíti.

2019. nov. 25. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én így készítem, és mindig finom.
2019. nov. 25. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#5. Lemaradt 😄

[link]

2019. nov. 25. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy én készítem.


1/2 Kg 20 százalékos zsírtartalmú darált hús

1/2 Kg , vagy több áttört főtt burgonya.

1 tojás (nem több)

só + szokásos fűszerek


Ételízesítőt sosem teszek bele, mert némelyik összeveszik a tojással és nagyon rossz íze lesz.


Mini grill sütőben szoktam csinálni alufóliába göngyölve.

Inkább dominál a főtt jelleg. Ha olyanom van, utána még bedobom forró olajba, de nem sokáig.

2019. nov. 26. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, azt kifelejtettem, hogy a minigrillben, ha a végén kicsomagolod és úgy sütöd tovább, akkor kapja meg a külső kéreg a ropogósságát, belül viszont omlós marad.
2019. nov. 26. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!