A fasírt hogy lesz puha és finom? Sütőben, rúd alakban sütöm.
Sosem sikerül igazán.
Egyrészt mert mindig túlsütöm, és az alja keményre "ég", de mivel megszokásból el akarom kerülni, hogy nyers maradjon, ezért a biztonság kedvéért mindig tovább sütöm. Milyen tepsiben vagy tálban, lefedve vagy sem, mennyi ideig milyen fokon sütitek? Másrészt az alakját sem találom el sosem, nem tudom, hogy melyik alak a legjobb, hogy át is süljön, de ne égjen meg, mennyire legyen széles, mennyire lapos a rúd. Harmadrészt az összetevőkre valami praktika? Mitől függ, hogy valamelyik tömörebb, keményebb, sötétebb színű, másé meg lágy, majdnem szétesős, világosabb? Biztos függ a darált hús minőségétől, a beletett kenyértől, zsemlétől is. Ízre szoktam variálni, de az állaga valahogy sosem jó.
Az alja nekem is megégett mindig azóta őzgerinc formában sutom
És lefedve a sütés vége előtt veszem le a fóliát róla.
Amúgy sertés comb vagy lapockából szoktam készíteni nem kemény.
Túl sok tojás sem jó bele mert az is megkeményíti.
Ahogy én készítem.
1/2 Kg 20 százalékos zsírtartalmú darált hús
1/2 Kg , vagy több áttört főtt burgonya.
1 tojás (nem több)
só + szokásos fűszerek
Ételízesítőt sosem teszek bele, mert némelyik összeveszik a tojással és nagyon rossz íze lesz.
Mini grill sütőben szoktam csinálni alufóliába göngyölve.
Inkább dominál a főtt jelleg. Ha olyanom van, utána még bedobom forró olajba, de nem sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!