Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó lesz, ha így csinálom a...

Jó lesz, ha így csinálom a meggylevest?

Figyelt kérdés

Beleöntök a fazékba 2 üveg meggybefőttet a levével együtt.

Teszek hozzá fahéjat, citromlevet, édesítőt.

Kicsit főzöm, majd belekeverek 500 ml Meggle 20%-os főzőtejszínt.


2019. dec. 4. 20:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Nem különösebben.
2019. dec. 4. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Megehető lesz, de dijat nem nyersz vele.
2019. dec. 4. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan csináljam?
2019. dec. 4. 21:22
 4/11 anonim ***** válasza:
59%
Édesítőt pl. minek teszel bele? Általában geil édesek a befőttek. Ráadásul van benne fahéj és szegfűszeg is.
2019. dec. 4. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Ha elég édes, akkor nem teszek bele édesítőt.
2019. dec. 4. 21:26
 6/11 anonim ***** válasza:
37%
Liszt is kell a tejszínnel összehabarva, különben híg lesz. És ne törődj azzal, akik leszóltak, pont így készül a meggyleves, bár konzerv helyett fagyasztottat használok. Meg egy kis szegfűszeg is mehet bele. És a fél liter tejszín sok.
2019. dec. 4. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

#6 Köszönöm!


A szegfűszeget nagyon nem szeretem, azért hagyom ki.

Mennyi lisztet tegyek bele, és mennyi tejszínt?

2019. dec. 4. 21:42
 8/11 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen mindegy, hogyan készíted, ha a végeredmény NEKED tetszik és ízlik. Amúgy szerintem ez nem lesz rossz. Megpróbálod és következő alkalommal már tudod, mit változtass, ha kell.
2019. dec. 4. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem lisztet, hanem egy jó evőkanál keményítőt (pl. kukoricakeményítő) keversz simára 3 dl tejszínnel, akkor simább, krémesebb lesz a levesed. Liszttel sem rossz, de a keményítővel jobb :)
2019. dec. 4. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
81%

Én a gyümölcsöt, különösen ha konzerv gyümölcs nem főzöm a fűszerekkel, mert felismerhetetlenségig szétfől.

Gyakorlatilag a vízben (vagy tejben, ki hogy csinálja) kifőzök minden fűszert és ízesítőt, amikor már minden kidobta az ízét, akkor megy bele a (konzerv)gyümölcs a levével együtt, az ízlés szerinti édesítés és tejföllel behabarom (vagy ha akarod tejszínnel) Felforr és szevasz.

2019. dec. 5. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!