Sertés karajból és tésztából mit tudok főzni a pörkölten kívül?
Mi van még otthon?
A pörköltbe teszel gombát, majd besűríted egy tejfölös habarással. Vagy ugyanez zöldbabbal.
Karajból nem szoktak pörköltet főzni
Karajt meg kell tölteni kolbásszal és egyben lesütni, és ha feltétlen tésztát akarsz hozzá, akkor köretként egy rakott brokkolis-tejszínes tésztát lehet csinálni
Ez az, hogy mi van még otthon? Én is úgy közelíteném meg, mint az első, hogy szaftot csinálnék, szeletben sütném.
Lecsót; sima paradicsom szószt; sajtszószt; tejszínes zöldfűszeres szószt; hagyma, fokhagyma is finom.
Màr miért ne lehetne a karajból pörköltet csinálni? Tejfölös pörköltet mindig abból szoktam.
Ha mindenképp tészta kell hozzá, akkor én valami rakottasat csinálnék: karajt apróra vágva serpenyőben megsütni, tejszínes vagy paradicsomos szósszal felönteni (attól függ, mi van otthon), tészta közben megfőz, nem baj, ha kicsit kemény marad. Nagy jénaiba vagy egyéb sütőedénybe a leszűrt tészta, húsos raguval elkever. A tetejére opcionálisan mehet tejföl (én rakottasnál tejszínnel keverem), és/vagy sajt, sütőben a sajt pirulásáig sütni.
Más verzió, kifőzdékben nagy divat a bolognai/milánói szelet, husi kiránt, majd a tetejére halmozva a szószos makaróni, sajt, és egy nagyon picit összesütni, hogy ne essen szét.
Ha nem ragaszkodsz a tésztakörethez, akkor én bepácolnám és serpenyőben kisütném a husit szimplán. Vagy akár fokhagymásan sütőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!