Lángos tésztából mit lehet még készíteni, pl fánkot lehet?
Egy műanyag zacsit olajozz be belülről és tedd be a maradékot, aztán be a hűtőbe.
1 hét múlva még mindig jó lesz.
1 Kg lisztből szoktam csinálni tésztát , de sosem használom fel egyszerre.
Amúgy sütőbe is teheted, pogácsa méretekre szaggatva, tetejére a tojáskenés után akár sajtot, vagy só-liszt-víz-ből csurgatsz rá.
Ami nekem nagyon ízlik , fánk szerűen elkészíted, majd kicsit beédesített tejfölt és eper lekvárt teszel rá, az valami nagyon fenomenális.
Én meg most megkívántam a lángost, de nincs élesztőm !!!!!!!
Rögtön öngyilkos leszek. Kellett ide benéznem...
:)
Ja még annyit, hogy az eredeti recept Borbás Marcsi Tv műsorából van, ahol is
fél kg liszt + fél Kg túró + késhegynyi szódabikarbóna volt a tészta keverék és arra ment a cukros tejföl, meg az eper lekvár.
De annyira összepasszolnak az ízek, hogy a kóstolót kapott szomszédok azóta " A NAGY FÁNK " évét emlegetik ha csak szóba kerül.
Péti pite
Lángostésztából is elkészíthető.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg kenyértészta, 1 fej hagyma, 10 dkg füstölt sonka, 10 dkg füstölt szalonna, , 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 pohár tejföl.
A sonkát, szalonnát csíkokra vágom és megsütöm az apróra vágott hagymával és a zúzott fokhagymával. A kenyértésztát kislángos alakúra húzom, a tetejét megkenem tejföllel, majd megpakolom az előzőleg összesütött egyveleggel, majd be a sütőbe és megsütöm.
Készíthetsz belőle töltött lángost ( calzone )
Nutellával, vagy akár lekvárral töltve.
Sütheted olajban, vagy sütőben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!