Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért írják minden receptre,...

Miért írják minden receptre, hogy ez az "igazi"?

Figyelt kérdés

Akármilyen étel receptjére keresek rá a neten, kidob vagy 100 találatot, mindegyiknek az a címe, hogy ez az igazi XY étel receptje...

közben az összes különbözik egymástól...

most pl beírtam a brassóit, erre van ahol paradicsompürét ír hozzá... életemben nem hallottam még ilyenről, de szerintük ez az igazi recept...

Miért jó ez, hogy igazinak mondják a recepteket, valójában pedig ki tudja honnan van?!

2010. júl. 17. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:

Mert mindenki a saját receptjét tartja igazinak. Senki nem vesz a fáradságot,hogy egy régi szakácskönyvben utánanézzen az eredeti" igazi" receptnek.

Sőt,én egy kérdésre leírtam egy étel recepjét,amit egy 80 éve kiadott szakácskönyvben találtam. A válasz az volt,hogy ez így nem jó,mert kell még bele ez,meg az,hogy igazi legyen.

Ezért szoktam azt írni,hogy én így készítem.

2010. júl. 17. 20:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Ezt hívják úgy, hogy marketing. Nyilván többen választják az "igazi", "eredeti" megjelölésű termékeket, recepteket, stb. Szerencsére a kereskedelemben ez egyre jobban szabályozva van, de az interneten, Julcsa néni tajvani szerveren vezetett blogjának helyességét nem lehet hatóságilag ellenőrizni.

Meg lehet, hogy ők sem tudják valójában, hogy most az-e az igazi.

Egyetlen biztos módszer, ha tényleg beszerzel egy régi szakácskönyvet, és megnézed, az hogyan írja.

Persze még az is bonyolítja a helyzetet, hogy ugye egy ételt van, hogy többféle módon is elkészíthettek, és akkor most melyik az igazi?

2010. júl. 17. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert egyik sem az. Az lesz az igazi, amit te magad találsz ki.
2010. júl. 17. 21:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek más az igazi,de mondjuk az "eredeti" jelzőt tényleg csak régi receptre kéne használni,mert amúgy megtévesztő
2010. júl. 18. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!