Több liszt kellett volna bele?
Figyelt kérdés
Ezt a pitét készítettem el, de a tésztája nyersen foszlott, és darabokban sikerült a tepsibe tennem, nagyon gyengének éreztem a tésztát. De nem mertem több lisztet beletenni, mert féltem, hogy kőkemény lesz. Mégiscsak kellett volna fél kg-nál több?
2019. nov. 2. 11:46
1/5 anonim válasza:
Nem olvastam el a receptet, de a pite tészta ilyen, foszlik a melegtől. Nem szabad sokáig gyúrni sem. Összegyurod, gombócot formálsz belőle, becsomagolod, kicsit lelapítod, majd berakod a hűtőbe legalább 10-30 percre. Utána tudod formázni, pakolgatni, csak gyorsan kell vele dolgozni.
2/5 qkker1 válasza:
Foszlott, akkor sok / nem megfelelő volt a liszt.
3/5 A kérdező kommentje:
Akkor ez lehetett a gond :) Köszönöm!
2019. nov. 2. 11:57
4/5 anonim válasza:
Igen, abba a tésztába vagy margarin vagy tejföl kellett volna még, annyi, amennyitől ruganyos a tészta és nem törik.
5/5 anonim válasza:
Legközelebb lazán tekerd fel a nyújtófára, amikor a tepsibe akarod tenni és akkor nem fog darabokra esni. Ebbe a receptbe nem kell több liszt, viszont ami igaz, hogy hidegen kell vele dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!