Nokedli keménységét melyik paraméter segítségével lehet változtatni?
Figyelt kérdés
Liszt-víz-tojás aránya? Főzési idő, hőmérséklet? Esetleg más?
A problémám, hogy amit készítek nokedli mindig nagyon puha, könnyen szétrágható lesz. Én a keményebbet szeretem.
2019. szept. 22. 12:02
2/5 anonim válasza:
Elöször is több liszt, kevesebb víz, másrészt sokat számít a liszt minösége. A rétesliszt egyértelmüen jobb hozzá.
Én kb 1 kg rétesliszthez teszek 4-6 tojást, és annyi vizet, hogy éppen ne maradjon száraz liszt a tálban, ne legyen puha a tészta.
Kifözni meg sok vízben kell kisebb adagokban, ha egyszerre sokat teszel bele, akkor nem tud rendesen átföni.
A kiszedett nokedlikat alaposan le kell öblíteni hideg vízzel, amíg lemosódik róla a keményítös víz teljesen.
3/5 anonim válasza:
1-2 kanál gríztől kemény és finomabb lesz!
4/5 anonim válasza:
Liszt. De figyelj oda, mert ha túlzásba viszed, abból maximum lasagne, vagy taigatelle lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!