Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nokedli keménységét melyik...

Nokedli keménységét melyik paraméter segítségével lehet változtatni?

Figyelt kérdés

Liszt-víz-tojás aránya? Főzési idő, hőmérséklet? Esetleg más?

A problémám, hogy amit készítek nokedli mindig nagyon puha, könnyen szétrágható lesz. Én a keményebbet szeretem.



2019. szept. 22. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Több liszt.
2019. szept. 22. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is több liszt, kevesebb víz, másrészt sokat számít a liszt minösége. A rétesliszt egyértelmüen jobb hozzá.

Én kb 1 kg rétesliszthez teszek 4-6 tojást, és annyi vizet, hogy éppen ne maradjon száraz liszt a tálban, ne legyen puha a tészta.

Kifözni meg sok vízben kell kisebb adagokban, ha egyszerre sokat teszel bele, akkor nem tud rendesen átföni.

A kiszedett nokedlikat alaposan le kell öblíteni hideg vízzel, amíg lemosódik róla a keményítös víz teljesen.

2019. szept. 22. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
66%
1-2 kanál gríztől kemény és finomabb lesz!
2019. szept. 22. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
76%
Liszt. De figyelj oda, mert ha túlzásba viszed, abból maximum lasagne, vagy taigatelle lesz.
2019. szept. 22. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
76%
Kézzel szaggatod?
2019. okt. 7. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!