Hagymat megsozzatok kicsit, ha dinsztelitek?
Figyelt kérdés
Vagy nem szabad?2019. okt. 31. 10:43
1/5 anonim válasza:
Ha megsózod levet ereszt és nem pirul.
2/5 anonim válasza:
dinszteles nem piritast jelent. en meg szoktam sozni, es ugy is pirul, mamam sose sozza es gyonyoru dinsztelt hagymat csinal.
4/5 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen ételhez dinsztelődik az a hagyma.
Ha az a cél, hogy teljesen szétfőjön ezzel is sűrítve az ételt, megsózom, de ha a hagyma karamelizált, édeskés, sült ízére van szükség nem sózom. Ha húst pirítok rajta nem sózom, mert akkor kifolyik a hús leve, és nem pirul, hanem fő.
Gomba mártás alá sózom, mert akkor a gomba azonnal levet ereszt, gomba pörkölt készítésénél nem, mert akkor nem tudom megpirítani a gombát.
Tehát teljesen a recepttől függ, hogy kell-e sózni, vagy nem. Nem lehet egy általános szabályt felállítani.
5/5 anonim válasza:
MINDIG sózom ahogy a nagymamámtól tanultam, így ugyanis soha nem ég meg. Igaz én általában olyan ételeket készitek amihez nem pirítani kell a hagymát, de így mindig tökéletes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!