Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ismeri valaki ezt a hagymás...

Ismeri valaki ezt a hagymás bab receptet?

Figyelt kérdés

Úgy kezdődik az egész, hogy egy forró serpenyőn elkezdünk bacon-t pirítani, majd ha kijött a zsírja, akkor mehet rá felvágott hagyma is, ha pedig megpirultak, akkor ráteszünk egy sima konzerv vörösbabot a levével együtt. Ez után nyomni kell bele mustárt (nem sokat, csak annyit, hogy ízt adjon neki), és ezt így rotyogtatni kell addig, ameddig a levének egy része nem tűnik el, és nem lesz egy kicsit főzelék állaga.


Azért írtam ki a kérdést, mert ahogy néztem recepteket interneten, ott sehol sem mustárt tesznek bele, hanem ilyen chilis fűszerkeveréket. Ez a mustáros verzió mennyire van elterjedve? Tudom, elég furán hangozhat, hogy mustárt kell belenyomni, de mire kész van addigra azt se lehet tudni, hogy az van benne, és eszméletlenül jó íze lesz. Próbáljátok ki, ha érdekel.



2019. okt. 28. 16:42
 1/9 Connor077 válasza:
71%
nem
2019. okt. 28. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
69%

"akkor ráteszünk egy sima konzerv vörösbabot a levével együtt"


Soha nem használom fel a konzerv levét, sőt szedőkanálban leöblítem, mert tele van tartósítószerrel, ha konzervvel készítem (nagy ritkán!) Inkább veszek fél kiló FEHÉR babot és megfőzöm sós vízben.

(Vörös babot csak a mexikói csilisbe használok)


Karamellizált cukron megpirítom a hagymát, (nem lesz édes az étel!) hozzáteszem a füstölt főtt valamit (ha szalonna, akkor előtte kiolvasztom és annak a zsírján pirítom a hagymát) rá a főtt bab, paradicsompüré, só,bors, bazsalikom.


De ha te azt mondod, hogy mustárral finom, legközelebb kipróbálom, paradicsom helyett!:)

2019. okt. 28. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Ezt nem tudtam, hogy a leve nem olyan jó. Sima vízzel is ugyan olyan lenne az íze? Egyébként a mustár besűríteni is segít, azt kihagytam.
2019. okt. 28. 17:34
 4/9 anonim ***** válasza:
41%

Az összes hagymásbab recept pont ugyanilyen, csak nem mustár a fő fűszer bennük.

Kicsit túlmisztifikálod a fűszerezés jelentőségét.

Egyébként meg nyilván nem véletlenül elterjedt, mert nem egy "hagyományos" ízesítés a hagymásbabhoz.

2019. okt. 28. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
51%

#3

2-es vagyok.

Én vízzel engedem fel és nagyon finomakat főzök, a konzervlé nélkül is. De a konzervlé sem méreg, vannak akik nem öntik le, de én lehetőleg kerülöm a tartósítószer evést.

2019. okt. 28. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
79%

ma 17:16-os: a konzervekben NINCS tartósítószer, azt maga az eljárás tartósítja! Olvasd el a dobozon lévö tájékoztatót!

A levét elönteni meg nagon ostoba dolog, mert a hasznos anyagok nagy részét ezzel kidobod!

2019. okt. 28. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
#2: Mesélj, milyen tartósítószer van a konzervbabban, hadd tanuljunk mi is!
2019. okt. 28. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
79%

Az 1-2-en kívül senki nem a kérdésre válaszolt, hanem a 2-est támadják, elmondanám, hogy én is leöntöm a konzervbab levét. Nem a tartósítószerek léte vagy nem léte miatt, hanem

én a másfelől közelíteném meg ezt a témát:

Szerintem nem gusztusos az a nyálkás szotty, amiben a konzerv bab úszkál, de felőlem más nyugodtan túrja csak be, egészségére!

2019. okt. 28. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
27%
Az a nyálkász szotty a bab fözöleve, ha te föznéd, akkor is ilyen lenne!
2019. okt. 29. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!