Mik a nyári specialitásaitok?
Hogy készítitek a gyros-t? A ti változatotok érdekel :) köszi.
Nagyon szeretem a bruscettát, de eddig csak étteremben ettem. Az gyakorlatilag fokhagymás pirítós, rajta sajt és paradicsom. Vagy van valami plussz trükkje? Köszi :)
Szia!
Én így készítem a gyrost:
cs.mellet vékony csíkokra vágok és jól megszórom kotányi görög sültek (gyros) fűszerkeverékkel és 1-2 órát hagyom állni
megsütöm a sültkrumplit, ezzel egyidőben a húst is, serpenyőben kevés olajon kisebb adagokban (így sülnek és nem párolódnak)
Tányérra teszem a krumplit picit megsózom, rá a husi, rá a fokhagymás-chilli szósz (coraban szoktam venni), rá kockára vágott édeskáposzta, uborka, paradicsom és lilahagyma kerül, az egészet meglocsolom kapros salátaöntettel. Lehet még sajtot is rátenni, de mostanában anélkül esszük.
Mi így szeretjük :)
Gyors, finom, és még vitaminok is vannak benne :)
1.v.
Itt az én Gyros verzióm is.
Hozzávalók:
- marhahús (bélszín)
- gyros fűszerpác
- krumpli
Görög salátához:
- 1-2 fej lilahagyma
- ízlés szerint paradicsom
- 1db kaliforniai paprika
- 1db kígyóuborka
- fehérbors, ízlés szerint fűszerek.
Feltéthez:
- 2db kispoharas natúr joghurt
- szárított kaporlevél
- bors
Elkészítés:
A húst felkockázom, majd egy jénai üvegedénybe teszem és alufóliával lefedem. Hűtőbe teszem és hagyom állni legalább 1 éjszakát. Másnap sütőbe teszem, majd később az alufóliát leszedem róla és még sütöm addig, míg puha nem lesz a husi. A krumplit kockákra vágom és olajban aranybarnára sütöm. A görög salátát elkészítem, minden hozzávalót összevágok és beleteszem egy edénybe. (Ha szeretnél, akkor olívabogyót is tehetsz bele, bár saját vélemény szerint nem valami ízletes.) A feltétet is elkészítem: a joghurtokat egy kis tálba öntöm, a borsot és a kaporlevelet hozzáadom. Kavargatás után megízlelem, majd még korrigálom a kaporral a borssal.
Tálalás: A tálra ráhelyezem a kész husit, majd mellé teszem a sültkrumplit és a görög salátát is. A husit leöntöm a feltéttel.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!