Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mik a nyári specialitásaitok?

Mik a nyári specialitásaitok?

Figyelt kérdés
2010. júl. 16. 20:27
 1/10 anonim ***** válasza:
60%
Gyros tál (hamar kész, és tele van friss zöldséggel, imádjuk), lecsó.
2010. júl. 16. 21:00
 2/10 Esme.avantgarde ***** válasza:
60%
Lecsó,spagetti friss zöldségekből, bogrács és grill ételek, borsóleves, friss saláták, gyümölcssaláták, fagyi, bruscetta...
2010. júl. 16. 21:10
 3/10 A kérdező kommentje:

Hogy készítitek a gyros-t? A ti változatotok érdekel :) köszi.

Nagyon szeretem a bruscettát, de eddig csak étteremben ettem. Az gyakorlatilag fokhagymás pirítós, rajta sajt és paradicsom. Vagy van valami plussz trükkje? Köszi :)

2010. júl. 16. 21:18
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk Uborkasali ilyenkor olcsó az ubi, Gyros, Lángos
2010. júl. 16. 21:35
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
töltött paprika, töltött karalábé, töltött padlizsán, rakott karfiol
2010. júl. 16. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:
80%
Hát természetesen a mindenféle saláták a menők húsok mellé köretnek most és nyilván a grill és a bogrács meg nyársalós kaják ott vannak ilyenkor a toppon. Azon kívül a bundázott zöldségek és igen a gyros tzatzikivel persze ez utóbbi nagyon jól passzol a grillezett húsokhoz is,nyami nyami és vissza is tértem evvel az elejére,hiszen evvel kezdtem:grill husi salival.:)
2010. júl. 16. 22:07
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Specialitasaim? A PIAK :D Mojito, Sexxx on the beach minden mennyisegben. Valamint a mindenfele grillezett husok mindenfele friss salataval :D
2010. júl. 17. 13:24
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Én így készítem a gyrost:

cs.mellet vékony csíkokra vágok és jól megszórom kotányi görög sültek (gyros) fűszerkeverékkel és 1-2 órát hagyom állni

megsütöm a sültkrumplit, ezzel egyidőben a húst is, serpenyőben kevés olajon kisebb adagokban (így sülnek és nem párolódnak)

Tányérra teszem a krumplit picit megsózom, rá a husi, rá a fokhagymás-chilli szósz (coraban szoktam venni), rá kockára vágott édeskáposzta, uborka, paradicsom és lilahagyma kerül, az egészet meglocsolom kapros salátaöntettel. Lehet még sajtot is rátenni, de mostanában anélkül esszük.

Mi így szeretjük :)

Gyors, finom, és még vitaminok is vannak benne :)

1.v.

2010. júl. 17. 13:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Itt az én Gyros verzióm is.

Hozzávalók:

- marhahús (bélszín)

- gyros fűszerpác

- krumpli

Görög salátához:

- 1-2 fej lilahagyma

- ízlés szerint paradicsom

- 1db kaliforniai paprika

- 1db kígyóuborka

- fehérbors, ízlés szerint fűszerek.

Feltéthez:

- 2db kispoharas natúr joghurt

- szárított kaporlevél

- bors

Elkészítés:

A húst felkockázom, majd egy jénai üvegedénybe teszem és alufóliával lefedem. Hűtőbe teszem és hagyom állni legalább 1 éjszakát. Másnap sütőbe teszem, majd később az alufóliát leszedem róla és még sütöm addig, míg puha nem lesz a husi. A krumplit kockákra vágom és olajban aranybarnára sütöm. A görög salátát elkészítem, minden hozzávalót összevágok és beleteszem egy edénybe. (Ha szeretnél, akkor olívabogyót is tehetsz bele, bár saját vélemény szerint nem valami ízletes.) A feltétet is elkészítem: a joghurtokat egy kis tálba öntöm, a borsot és a kaporlevelet hozzáadom. Kavargatás után megízlelem, majd még korrigálom a kaporral a borssal.

Tálalás: A tálra ráhelyezem a kész husit, majd mellé teszem a sültkrumplit és a görög salátát is. A husit leöntöm a feltéttel.

Jó étvágyat!

2010. júl. 31. 20:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Pizza friss zöldségekkel, alapanyagokkal, egyenesen a kertből, muffin pedig friss gyümölcsökkel. :)
2010. júl. 31. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!