Napi 1000Ftbol milyen ebédet főzzek? 3fő ebből egy kisgyerek
A klasszikus kajákat már unom és nincs semmi ötletem.
Csak ebéd kellene reggeli és vacsora az hideg kaja.
Feltételezve, hogy fűszerek vannak otthon, simán lehet főzni 1000Ft-ból ebédet, én 4 embernek főzök nagyjából 1500-ből, de ehhez tudni kell főzni.
Csirkemáj félkiló: 250,-
Cs.comb (faros): 400,-/kg
Darált hús: 5-600,-/félkiló (10 töltelék, vagy 10 fasírt, 10 töltött paprika vagy egy tepsi rakott káposzta)
Ha a húsok meg vannak ennyiből, krumpli, rizs, tészta, nokedli még lazán belefér.
Savanyúnak veszel egy fejes káposztát és kis köményes-ecetes-cukros-sós lével finom, egészséges és nagyon olcsó savanyúság.
A Lidl-ben 4-600 a mirelit zöldborsó, zöldbab, kukorica kilója, lehet készíteni főzeléket, leveseket.
Levest lehet csinálni cs. far-hátból 100-200 Ft kilója, mikor hogy.
Én van hogy 4 db, befűszerezett far-hátat befektetek a tepsibe, a hasába gombás-májas tölteléket teszek, mellette sül a krumpli, valami isteni.
Gombapörkölt nokedlivel is megvan egyezer alatt 4 személyre, gomba (Lidl) 600Ft/kg.
Bab-felesborsó-lencse is megvan ezerből úgy, hogy valami kis feltét is kerül rá.
Savanyú káposzta kilója 3-400 Ft, attól függ hol veszed, bele félkiló hús és egy darab füstölt húsos csont is kijön 1000-1200-ból.
Az ilyeneket, hogy paprikás krumpli, lecsó, káposztás tészta, grízes tészta, szilvásgombóc már meg sem említem.
60-70 deka daralthus, ha szerencsed van a pennyben akciosan 340 fel kilo akkor tobbet is lehet venni. Paradicsomsuritmeny ilyen kocka dobozos 100-200ft kozott. Paradicsomos husgomboc
Fasirt barmilyen fozelekkel
Csirke felso comb 340ft korul van
Sertes levescsont is olcso.
Maj barmire jo
Mi is ennyibol gazdalkodunk jelenleg mert uj autora sporolunk hitelt meg nem akarunk felvenni
Egyedül nevelem a kamasz fiamat, úgyhogy sajnos nagyon is át tudom érezni a spórolás fájdalmát. Nálunk ma rakott káposzta lesz, és egy kis gyors fánk, mert vettem 50%os leárazott joghurtot. 4 joghurt 200 forint volt. Egyből lesz, pár fánk, a többit megeszi a fiam.
Mivel nagy tepsi lesz káposzta lesz, így fél kiló darált húst megturbóztam gombával. Ma meglesz ebből az ebéd és vacsi is, holnap szintén.
Amit mi nagyon szeretünk az a pásztortarhonya. Kb hetente egyszer csinálok. Olcsó, laktatós. Plusz leveseket is szívesen eszünk. Jól telítenek és sokszor elég mellé egy szelet kenyér. Pl bableveshez, káposztaleveshez. Sima zöldséglevest majdnem minden nap csinálok. Egy két marék mirelit zöldség, egy kis ételízesítő, egy marék tészta. Ez 15 perc alatt megvan. Ehhez egy kis nudli vagy gombóc, derelye szintén hamar megvan és kiadós. Egy kiló mirelit gombóc 400 forint és átlagban 20 darab van benne. Másnap is tud belőle enni a fiam. Krumplis tészta szintén laktató és olcsóbb étel, kis savanyúsággal. Káposztas kocka. Ahhoz savanyúság sem kell. Tejfölös csirke nokedlivel. Szárnyból is finom. 650 kilója. Sok szafttal nagyon kiadós.
Ne napi 1000 fttal számolj hanem 7000 fttal/hèt vagy 30000 fttal/hó. Az utóbbi jobban hangzik. Írok egy heti menüt ami szerintem olcsó. Mi kétnaponta főzünk munka miatt. Hétfő, szerda és péntek. Hétvégén meg amit gondolunk.
Javaslom neked is a kétnaponta főzést!
Hétfő: köménymagleves és resztelt máj főtt krumplival.
Szerda: pergelt leves és töltött csirke (csak zsemle, tojás, petrezselyem, hagyma)
Péntek: hagymaleves és sült disznócomb ecetes fejessalátával.
Hozzávalók:
- köménymag
- liszt
- olaj
- pirospaprika
- máj
- krumpli
- hagyma
- csirke
- zsemle
- petrezselyem
- sertescomb
- ecet
- saláta
Ez max 4-5000 ft olyan olcsó alapanyagok kellenek hozzá.
Hétvégére lehet egy finom gulyás én mindig 0.5 kg húst veszek és kész leveszöldséget így kb 1000 ftból megvan!
Tartalmas, laktató. Reggelire zsíros kenyér, tojás és vajas kenyér ilyesmik
Én is heti kerettel számolom a kiadásaimat. Hét végén megyek bevásárolni a hét végi ebédhez, akkor már kitalálom azt is, hogy a maradékokat a köv.hét elején milyen másik kajához fogom feldolgozni. Ahhoz milyen apróságot kell esetleg venni.
Pl. hét végén pörkölt, a maradékból lehet akár babgulyás, vagy éppen húsos tarhonya, vagy ha sült, fasírt, akkor felkockázva brassóiba, vagy csinálszu belőle egy bolognai/milánói mártást, és főtt tészta tejejére, esetleg serpenyős vegyes zöldségbe, mindig legyen terved, hogy a maradékot hova, hogyan hasznosítod, rengeteg időt és pénzt tudsz vele spórolni.
Kipróbálom ezt a levest nem ismertem eddig
Sok jó tippet kaptam annyira már nem is vagyok elkeseredve.
Ne legyel elkeseredve egy tipp: ne mindig azt nezd mi van beleirva pl en multkor kinai tesztat csinaltam egesz csirkebol - a farhat id benne olt - pedig eredetileg csirkemell kell bele.
De a gulyas se marhahusbol keszul vagy pl a vadas sem... ne tantoritson el, milyen hust irnak az csak kiindulasi pont a lenyeg, finom legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!