Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudom elérni hogy a...

Hogyan tudom elérni hogy a puding kevésbé legyen híg?

Figyelt kérdés
túl sok lett a tej

2019. okt. 19. 19:07
 1/3 anonim ***** válasza:
92%
Ha van egy keményítőt, akkor főzz bele azt. Gyakorlatilag a pudingpor is keményítő (+színezék, +aroma), szóval ez lesz a legjobb megoldás
2019. okt. 19. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
72%

Tojássárgájával vagy nagyon kevés liszttel.

Eredetileg a puding tojássárgájával készült.


Vanília puding

Hozzávalók:

5 dl tej

1 rúd vanília

5 db tojássárga

12 dkg cukor

7 dkg finomliszt

csipet só


Elkészítése: A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforralom. Ebből néhány kanálnyit külön kimerek. Mikor már langyos, belekeverem a tojások sárgáját és a lisztet. Ezt alaposan elkavarom.

Ha felforr a tűzön maradt cukros, vaníliás tej, akkor a bekevert, lisztes részt hozzáadom, és folyamatos keverés mellett, nem túl nagy lángon addig főzöm, amíg besűrűsödik.

A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazom, majd a tetejét alufóliával lefedem, hogy ne bőrösödjön meg a pudingom. Néhány órára hűtőbe teszem.

2019. okt. 19. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
79%
Hát, ha híg, akkor további főzéssel, vagyis vízelpárologtatással be kell sűríteni. A puding pont annyira lesz sűrű, amennyi ideig főzik.
2019. okt. 19. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!