Hogyan tudom elérni hogy a puding kevésbé legyen híg?
Figyelt kérdés
túl sok lett a tej2019. okt. 19. 19:07
1/3 anonim válasza:
Ha van egy keményítőt, akkor főzz bele azt. Gyakorlatilag a pudingpor is keményítő (+színezék, +aroma), szóval ez lesz a legjobb megoldás
2/3 anonim válasza:
Tojássárgájával vagy nagyon kevés liszttel.
Eredetileg a puding tojássárgájával készült.
Vanília puding
Hozzávalók:
5 dl tej
1 rúd vanília
5 db tojássárga
12 dkg cukor
7 dkg finomliszt
csipet só
Elkészítése: A tejet a cukorral, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével felforralom. Ebből néhány kanálnyit külön kimerek. Mikor már langyos, belekeverem a tojások sárgáját és a lisztet. Ezt alaposan elkavarom.
Ha felforr a tűzön maradt cukros, vaníliás tej, akkor a bekevert, lisztes részt hozzáadom, és folyamatos keverés mellett, nem túl nagy lángon addig főzöm, amíg besűrűsödik.
A kész pudingot hideg vízzel kiöblített formákba kanalazom, majd a tetejét alufóliával lefedem, hogy ne bőrösödjön meg a pudingom. Néhány órára hűtőbe teszem.
3/3 anonim válasza:
Hát, ha híg, akkor további főzéssel, vagyis vízelpárologtatással be kell sűríteni. A puding pont annyira lesz sűrű, amennyi ideig főzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!