Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan mézes tészta recepte...

Van olyan mézes tészta receptetek amelyik rögtön puhul és nem kell napokat várni?

Figyelt kérdés
2019. okt. 7. 11:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
2019. okt. 7. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Marlenkahoz szeretném.
2019. okt. 7. 12:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én így csinálom, pár óra alatt puha. Rögtön puha nem lesz.

Leírom a receptemet neked.


Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:


50 dkg liszt

15 dkg barna nádcukor

3 evőkanál méz

10 dkg vaj

2 kis tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál ecet (10%-os)

3 teáskanál tejföl


A diós karamellkrémhez:


50 dkg konzerv sűrített tej (2 db 25 dkg-os, nem pattintós, nyitófüles!)

25 dkg lágy vaj

10 dkg darált dió


A díszítéshez:


10 dkg darált dió


Elkészítés:

Mindenekelőtt elkészítjük a karamellkrémet. Ehhez a konzerv sűrített tejet egy kuktába vagy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje, és lefedve-lezárva 1 órán át főzzünk. Amikor langyosra hűlt, kinyitjuk, és egy tálkába öntjük a karamellizálódott sűrített tejet. Ha tubusos sűrített tejet kapunk csak, akkor azt egy befőttesüvegbe öntjük, és ugyanígy járunk el.


A mézes tésztához a vajat, a mézet és a barna nádcukrot egy fémtálba tesszük, és gőz fölött, folyamatosan kevergetve, összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és folyamatos kevergetés mellett addig tartjuk a gőz fölött, míg besűrűsödik. A tűzről levesszük, félretesszük, hűlni hagyjuk.


Ha a karamellkrém kihűlt, simára keverjük először a lágy vajjal, majd a darált dióval, és hűvös helyen pihentetjük, hogy kissé megdermedjen.


Ha langyosra hűlt a mézes-cukros-tojásos alap a mézes tésztához, akkor az ecetet és a szódabikarbónát egy kis pohárban elkeverjük, majd a mézes krémhez öntjük, alaposan elkeverjük, majd mindezt a liszthez öntjük, elkezdjük összedolgozni, kanalanként adagolva hozzá a tejfölt, amíg sima, lágy tésztát kapunk.


A tésztát 5 egyenlő részre osztjuk, sütőpapíron nagyon vékony körlapokká nyújtjuk, és 180 fokon 3-4 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, mert pillanatok alatt elkészül!!! A mézes lapokat hagyjuk hűlni, kemények lesznek, de ez így van rendben, majd a krémtől visszapuhulnak.


Az egyik mézes lapot összetördeljük, félretesszük, majd késes robotgéppel finomra őröljük, hozzákeverjük a díszítéshez szánt darált diót, félretesszük.


A többi mézes lapot megtöltjük a diós karamellkrémmel, majd kívülről is egyenletesen bevonjuk, végül megszórjuk a félretett darált mézes lapból és dióból készült morzsával. Pár óra és puha.

2019. okt. 11. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy leírtad nekem!
2019. okt. 15. 20:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!