A gomba, tojás, borsópörkölt ételek szegény emberek feltalált és bevált receptjei, vagy lehet hogy csak kísérletező kíváncsi szakács vette észre hogy így is jó lehet a végeredmény?
Szerintem azért főzik sokan (köztük én is), mert hamar elkészül, és tarhonyával, stb., ki mivel szereti finom. Abban is lehet valami, hogy régen a szegényebb réteg ette, de ha megnézzük a mostani árakat, se a gomba, se a tojás nem olcsó. 8-900 forint a legolcsóbb gomba kilója például. Lehet vegyesen is, én pl. a borsópörköltet húsosan is szoktam főzni. Először felteszem pl. sertéspörköltként és a végén teszek bele borsót fele-fele arányban.
A lényeg, hogy a sima gomba, borsó, tojáspörkölt hamar kész, és jól elkészítve finom is.
Lehet, hoyg egyik-másikat azért próbálták ki, mert nem jutottak húshoz, de legalább ugyanannyit egyszerüen csak kísérletezés miatt.
Pl. a borsópörkölt régebben ismert, ma meg létezik cukkini-, karfiol- stb pörkölt, amit a borsó mintájára valaki kpróbált, hátha az is finom.
Másrészt már régen is voltak emberek, akik nem ettek húst, és azt próbálták tojással, gombával, zöldségekkel helyettesíteni, és nem feltétlen a spórolás miatt.
Én tojás pörköltet feleségem mamájánál etem először.
Nagyon finom volt.
Biztos nem spórolás gyanánt csinálta hisz’ úri asszony.Papa taszár légi parancsnoka volt anno.
Mama mondta,hogy a papa nem nagyon húsos ezért próbálkozott több pörkölttel,ő ajánlotta a karfiolt is.
Én sem vagyok nagy húsos ezért imádom az ilyen pörkölteket, feleségem csak úgy emlegeti hogy “a hús” helyettesitő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!