Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A család nem tudja, én meg...

A család nem tudja, én meg már végképp tanácstalan vagyok, úgyhogy most Ti mondjátok meg:MIT FŐZZEK HOLNAP?

Figyelt kérdés

Leves van,azt nem kell főznöm.

Bár a következő napokra ajánlhattok😉

Előre is köszönök szépen minden ötletet!

2019. okt. 5. 18:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
77%

Ezeket a kérdéseket az ég világon sosem értettem.

Miért kérdés, hogy mit kell másnap vagy akármikor főzni?

Nekem a pénztárcám és a lehetőségem szabja a korlátokat.

Pl. nem tudok grillezni, mert nincs grillem, nem tudok hetente libamájat készíteni, mert annyi fizum nincs.

Egy tök idegen, hogy írja meg, hogy te mit főzz holnap?

Legalább valami konkrétum kéne.

Olyan kell ahol a mócsingos cuccokat kedveli mindenki, vagy aki reklámokból él, vagy aki normálisan eszik, vagy vannak gyerekek, akik csak a pizzát és a hasábburgonyát eszik csirke "nuggets-el".

Van valami "betegség" ilyen-olyan érzékenység.

Én a levest nagyon szeretem de nem menzásan-kórházosan. Húsleves, gazdagon zöldségleves, tárkonyos csirkeragú, és bableves a favorit.

Ezen felül minden főzelék.

Zöldbab, bab, tök, káposzta, spenót, és tényleg bármi.

Akkor jöjjön a lényeg.

Sült hús, rántott hús, fasírt.

Ezek kombinációja végtelen.

Lehet a sült hús is egyben vagy szeletelve, mustárosan vagy simán.

Rántott hús is hagyományosan vagy "palacsinta" tésztában.

Ott vannak a halak.

Halrudacska, igazi hal kirántva, vagy halászlében.

Mindenféle édes cuccokat is bele lehet vinni pl ananászos csirke.

Vagy kínai fűszerezéssel.

Aztán jönnek a tészták.

Ezekből 2 amit el tudok viselni az egyik a túrós-tejfölös sok szalonnával, illetve a bolognai-milánói sok sajttal.

De ha nem akarsz semmi luxusat akkor ott van a sajtos tészta, a krumplis tészta a káposztás tészta, és ezen túl minden ezen felül, pl. spenótos-sajtos tészta.

Lehet hagyományos kajákat készíteni, töltött káposzta, rakott krumpli, csülkös bableves, milánói sertésborda.

A rakott cuccokból lehet még bármi. Rakott karfiol, én pl. rakott cukkinit szoktam.

A kolbi helyett lehet darált hús is.

Otthon is lehet készíteni pizzát saját izlés szerint, vagy lángost többféle feltéttel.

Millió tepsis egytálétel is van.

A kiindulás kb. olyan mint egy rakott krumplinál.

Sok esetben csirkemellet, csirkecombot, szárnyat vagy bármit órákra vagy sokkal többre betesznek ilyen-olyan pácba, majd azt sütik ki serpenyőben vagy sütőben.

De amúgy tényleg pénztárca függő mert készíthetsz panírozott rákfarkat, hagymás-majonézes burgonyasalátával (én így szeretem a legjobban).

2019. okt. 5. 22:42
 12/24 anonim ***** válasza:
96%

11-el egyetértek az első mondataiddal, hogy pénztárca- és/vagy ízlésfüggő, de írtál tök jó ötleteket. Kedves 12.! Én például szeretem olvasni az ilyen kérdéseket, mert fogadjunk, hogy te pasi vagy, és nem szoktál főzni, mert akkor nem tartanád kreténnek azt, akinek tele van a hócipője azzal, hogy kitalálja, mit főzzön a családnak. Sokan szívesen megcsináljuk, de csak azután, ha már kitaláltuk, hogy mit is...

Kérdező! Nálunk holnap klasszikus vasárnapi ebéd lesz. Töltött csirkecombok (tepsiben) krumplipürével, savanyúsággal.

2019. okt. 5. 23:22
 13/24 anonim ***** válasza:
64%
Pasi vagyok és rengeteget főzök, de nem szorulok rá, hogy más mondja meg mit főzzek.
2019. okt. 5. 23:28
 14/24 anonim ***** válasza:
79%
52 %-os: ennek ellenére egyetlen ötletet sem tudtál írni, ami nem azt mutatja, hoyg egyáltalán szoktál és/vagy tudsz fözni!
2019. okt. 6. 08:06
 15/24 anonim ***** válasza:
95%

Töltött csirke, töltött dagadó krumplipürével, resztelt csirkemáj, baconba tekert csirkemáj, valamilyen húsos leves+palacsinta, vagy gombóc. tejfölös-gombás hús nokedli, halászlé túróscsusza, rántott hal hagymás-ecetes krumplisalátával, stefánia vagdalt vagy fasírt valamivel, hortobágyi palacsinta, töltött paprika, rántott sajt rizs tartár, sült oldalas lila káposztával vele sült krumplival, húsleves főtt hús torma/meggy/fokhagyma/sajtszósszal petrezselymes főtt krumplival, körömpörkölt,

cigánypecsenye sült szalonnával, favágó burgonyával, töltött káposzta, sólet...

Hát hirtelen ennyi!

2019. okt. 6. 09:30
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Gulyásleves, diós guba (vagy mákos, de mi azt csak karácsonykor csináljuk)
2019. okt. 6. 09:48
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ma borsóleves van amibe farhátat raktam és krumplis tészta tegnapról egy kis főzelék maradt cukkiniből meg csirkemell pörkölt. Holnap v holnapután este sütőzacskóban sütök le csirkecombot amit gombás tejszínes mártással keverek össze. A kettő együtt fog sülni. Maradt az 1 kg borsóból jó 90 dkg abból borsófőzi tükörtojás és van egy kg csirkeszárny amit kirántok 😊 hétvégén, ha minden jól menne végre halászlevet csinálnánk bográcsban😊
2019. okt. 6. 10:33
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg ötletet!
2019. okt. 6. 11:25
 19/24 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, végül is mit föztél ma!
2019. okt. 6. 13:40
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Utánavaló héten, ha még segítség, hétfőn főzök köménymaglevest és sütök le fokhagymás sertéscombot rizibizivel aztán szerdán paradicsomlevest eszünk rántott dolgokkal pl brokkoli, gomba, sajt, husi és máj, pénteken pedig gulyáslevest és pizzát csinálok munka után.
2019. okt. 6. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!