Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Összeállítottam az előbb egy...

Összeállítottam az előbb egy túrógombóc szettet - jól csináltam?

Figyelt kérdés

Én mint egyedülálló 30 éves férfi, ma idáig nem tudtam eldönteni mit ennék meg és mit kéne főzni. Volt a hűtőben péntek óta egy csomag durvább szemű túró, gondoltam felhasználom még mielőtt a kukában kötne ki. Sose csináltam még, de gyerekkoromban láttam mamát hogy csinálja.

Nos, úgy kezdtem hogy egy tálba beleöntöttem a túrót, barna cukrot, vaníliásat is, no meg mazsolát és felvert tojást. Ezeket összegyúrtam és búzadarát is szórtam hozzá. Úgy saccolom hogy a búzadara kicsit több lett, de ha több akkor teszek hozzá még tojást. Ezzel lehet meg tudom menteni, ha sok lett a dara. :)

Nemsokára mennem kell itthonról, ezért alufóliával letakartam és betettem a hűtőbe. Estefelé mire hazaérek remélem összedagad és ki tudom főzni anélkül hogy szétesne a vízben. Most múlt délután 3, kb este 8 körül érek haza.

Szerintetek jót fogok vacsizni ebből, vagy inkább vegyek valamit, ha nem akarok éhes maradni?

Köszi a válaszokat! :)

2019. szept. 9. 15:06
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
95%

15-ös vagyok

"...Vagy ha valamit nem tudok akkor hívok olyat aki meg tudja mutatni."

Akkor vedd úgy, hogy engem hívtál!:)

Nem értem, hogy miért gond a 3 összetevő közül megjegyezni, hogy a gríz 2dl. Biztos van ekkora poharad, vagy bögréd és a gríz mennyisége határozza meg a túrógombóc minőségét.

A többi mennyiség adott, 50dkg túró (így van csomagolva) és 3 tojás, csipet só. Slussz!

Ez szinte nem is recept, annyira egyszerű!

Egyébként 40 éve főzök - állítólag nem is rosszul - és a gyakorlatom, tapasztalatom alapján ma már saját rutinommal készítem az ételeket, néhány eredeti receptet átvariálva.

Ellenben kezdőként belenéztem a receptekbe, mert főzni tudást senki nem alanyi jogon kapja a születésekor.

2019. szept. 10. 17:31
 22/24 A kérdező kommentje:

Én mindent saccra szoktam adagolni, nálam nincs dkg mennyiség, úgy adagolok ahogy jól esik. Tudtam hogy sok lesz a búzadara, de mivel nagyon darabos túrót vettem, így azt gondoltam több kell. A tojás is sok volt hozzá.

Legközelebb majd úgy állok neki hogy lesz rá több időm és nem két jövés menés közé szorítom.

2019. szept. 10. 19:30
 23/24 anonim ***** válasza:
27%

"Én mindent saccra szoktam adagolni, nálam nincs dkg mennyiség, úgy adagolok ahogy jól esik."

Látszik, hogy profi vagy.

2019. szept. 10. 21:25
 24/24 anonim ***** válasza:
Miért törlöd a válaszokat?
2019. szept. 15. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!