Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi ideig kell főzni a...

Mennyi ideig kell főzni a spagetti tésztát? 13/l

Figyelt kérdés

Anyuék elmentek valahova (nem mondták hova) és mondták,hogy csináljak valami másodikat a meggyleves mellé. Gondoltam csinálok sajtos tésztát mert azt mindenki szereti és egyszerű is, de még soha nem főztem ki tésztát. Mennyi ideig kell főzni? Kell bele só? Vagy hogy csináljam?

Köszönöm szépen a válaszokat.


2010. júl. 13. 09:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

1. felraksz vizet és amikor forr óvatosan belehelyezed a tésztát. De ne dobáld magasról, mert kifröcsög a forróvíz.

És arra is vigyázz, hogy amikor megfogod az edény szélét az is forró, ha konyharuhával fogod meg akkor arra vigyáz ne érjen a lánghoz.

2. kb 10-15 perc kell, de amikor már jónak látod óvatosan villával kiszedsz egyet és megkóstolod.

3. igen kell bele só.

4. én szoktam tenni a vízbe egy kevés olajat, hogy a tészta ne tapadjon össze és ne ragadjon az edény aljára.

Nem lehet elrontani. Csak azért óvatosan

2010. júl. 13. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
82%
Két liter vízhez úgy fél evőkanálnyi só kell, és újraforrástól számítva úgy 10 percig főzzed. 12/F
2010. júl. 13. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
58%

több fajta van (tojásos, durumlisztes), nézd meg a zacskóját, biztos rá van írva, hogy hány perces


bő, sós vízben főzd meg! s tegyél a vízbe egy pici olajat is, hogy ne ragadjon össze a tészta!


hajrá! :) és jó étvágyat hozzá!

2010. júl. 13. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
LOL Látszik, hogy az első választ nő írta a másodikat meg férfi...
2010. júl. 13. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Megnéztem tojásos.
2010. júl. 13. 10:10
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

Tegyél fel főni vizet és tegyél bele sót is kb olyan fél marékkal.Amikor forrik a víz tedd bele a tésztát.Én úgy szoktam megnézni hogy jó e már hogy megkóstolok egy tésztát vagy ketté vágom.Ha ketté vágod és még nem jó akkor a közepe más színű,ha jó akkor egyforma mindenhol.

Jó főzést!

2010. júl. 13. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Egy fel marekkel????

Az nagyon sok!

Vigyazz mert ha elsozod, tul sos lesz a spagetti.

Fel kanalnyi(nagy kanal) so eleg boven egy adaghoz, de az a fel kanal se legyen pupozott.

Vigyazni kell a soval!

2010. júl. 13. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem akkora a kezem mint egy sütőlapát :)

Úgyhogy én mindig fél marékkal szoktam bele tenni és mindig jó a tészta.De ez attól is függ mennyi tésztát szoktatok kifőzni egyszerre,ha csak egy fél zacsival akkor sok a fél marék.

2010. júl. 13. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
1 ek. só és 1 ek. olaj kell a vizbe(ha durum lenne az olaj kihagyható) és 12 percet kell főzni!Ne főzd nagyon szét mert az se jó,de kemény se maradjon..,olyan 10 perc környékén kivehetsz egy szálat és kóstold meg mennyire puha már! Jah és lobogó vizben nagy lángon kell főzni!
2010. júl. 13. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Megcsináltam jó lett :)
2010. júl. 13. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!