Mennyi ideig kell főzni a spagetti tésztát? 13/l
Anyuék elmentek valahova (nem mondták hova) és mondták,hogy csináljak valami másodikat a meggyleves mellé. Gondoltam csinálok sajtos tésztát mert azt mindenki szereti és egyszerű is, de még soha nem főztem ki tésztát. Mennyi ideig kell főzni? Kell bele só? Vagy hogy csináljam?
Köszönöm szépen a válaszokat.
1. felraksz vizet és amikor forr óvatosan belehelyezed a tésztát. De ne dobáld magasról, mert kifröcsög a forróvíz.
És arra is vigyázz, hogy amikor megfogod az edény szélét az is forró, ha konyharuhával fogod meg akkor arra vigyáz ne érjen a lánghoz.
2. kb 10-15 perc kell, de amikor már jónak látod óvatosan villával kiszedsz egyet és megkóstolod.
3. igen kell bele só.
4. én szoktam tenni a vízbe egy kevés olajat, hogy a tészta ne tapadjon össze és ne ragadjon az edény aljára.
Nem lehet elrontani. Csak azért óvatosan
több fajta van (tojásos, durumlisztes), nézd meg a zacskóját, biztos rá van írva, hogy hány perces
bő, sós vízben főzd meg! s tegyél a vízbe egy pici olajat is, hogy ne ragadjon össze a tészta!
hajrá! :) és jó étvágyat hozzá!
Tegyél fel főni vizet és tegyél bele sót is kb olyan fél marékkal.Amikor forrik a víz tedd bele a tésztát.Én úgy szoktam megnézni hogy jó e már hogy megkóstolok egy tésztát vagy ketté vágom.Ha ketté vágod és még nem jó akkor a közepe más színű,ha jó akkor egyforma mindenhol.
Jó főzést!
Egy fel marekkel????
Az nagyon sok!
Vigyazz mert ha elsozod, tul sos lesz a spagetti.
Fel kanalnyi(nagy kanal) so eleg boven egy adaghoz, de az a fel kanal se legyen pupozott.
Vigyazni kell a soval!
Nekem nem akkora a kezem mint egy sütőlapát :)
Úgyhogy én mindig fél marékkal szoktam bele tenni és mindig jó a tészta.De ez attól is függ mennyi tésztát szoktatok kifőzni egyszerre,ha csak egy fél zacsival akkor sok a fél marék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!