Még soha nem ettem kuszkuszt. Hogy képzeljem el az ízét? Mihez hasonlít?
Nekem köretként nem igazán jött be, van egy mellékíze, amit akárhogy ízesítem, kiérzek. Ezalól egyetlen kivétel van, a tabbouleh (tabulé), rengeteg petrezselyemmel, mentával és citromlével. Nagyon kellemes nyári petrezselyem saláta, grillezett ételek mellé.
LIBANONI TABBOULEH
Hozzávalók:
3 csokor petrezselyem
1 csésze bulgur
2 csésze víz
1 csokor újhagyma
1 nagy paradicsom
negyed csésze menta
1,5 teáskanál só
fél teáskanál feketebors
1 citrom leve
negyed csésze olívaolaj
Elkészítés: A petrezselymet megmossuk és felaprítjuk. A bulgurt 2 csésze forró vízzel felöntjük, majd ha megszívta magát, a felesleges vizet kifacsarjuk belőle. Újhagymával, apróra vágott paradicsommal, negyed csésze felaprított mentával, sóval, borssal, citromlével és olívaolajjal ízesítjük. Egy éjszakát állni hagyjuk.
3!
Szuper. Kár, hogy egyrészt a kérdés nem a bulgur volt, hanem a kuszkusz, másrészt meg a tabbuleh nem bulgurral keszul, hanem kuszkusszal.
Még leginkább a grízes tésztán lévö grízhet hasonlít.
Én kifejezetten szeretem, mégha önmagában nem sok íze is van, viszont nagyon sokféleképpen lehet ízesíteni.
7!
Mi a problémád? Önmagában kb íztelen. Pont mint bármelyik tészta. Épp ez a jó benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!