Hogyan kell a rántottát elkészíteni?
Hú ezt nem mondod?:D
Hány éves vagy?:D
Nagyon egyszerű, takarékra rakd és verd fel a tojást és zutty mehet bele,ha persze nem akarsz bele semmi extrát rakni még:)Jah és olajat ki ne felejtsd,vagy még jó vajjal is;)
15/L
fölversz annyi tojást amennyire szükséged van,azt ízlés szerint ízesíted sóval,borssal,tehetsz bele kolbászt, sajtot,szalonnát ezt bele öntöd előmelegített serpenyőbe,forró olajba és megsütöd.Ha egyik fele megsült átfordítod a másik felére,hogy az is süljön meg.
Ennyi az egész:D
Nem, nem tudom, mert még sosem próbáltam. 13 vagyok.
És köszönöm a válaszokat :)
Szia!
Tedd fel egy serpenyőben a zsíradékot (olaj vagy vaj vagy zsír) 2-es fokozatra kapcsold a tűzhelyet.
Amíg melegszik, készítsd elő a tojást:
Éhségtől függően egy főre 2-3 tojást számolj. A tojásokat törd fel, majd kevés ételízesítővel, vagy sóval ízesítve egy villával verd fel (mély tányérban, több tojás esetén mélyebb tálban).
Ha már elég meleg a zsiradék (ne nyúlj bele, csurgass bele egy pici tojást, ha feljön, jó), öntsd bele a felvert tojásokat és néha egy fakanállal kevergesd.
Ha szép lepény szerűt akarsz, akkor mindig csak a szélét húzgáld a fakanállal befelé, és ne süsd teljesen szárazra, a teteje lehet hígabb (de nem folyós, sületlen).
Ha kész szórhatsz rá pirospaprikát.
Ennyi az alaprecept, ebbe bármit bele lehet keverni.
Lehet az elején egy kis hagymát meg kolbászt pirítani és erre ráönteni a tojásokat, stb.
Remélem érthetően leírtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!