Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütöttetek már kürtős kalácsot...

Sütöttetek már kürtős kalácsot? Hogyan?

Figyelt kérdés
Nem a receptre vagyok kiváncsi, hanem arra, hogy hogyan kell megsütni, vagyis mire tekeritek rá? Én még nem láttam sehol olyan úgynevezett dorongfát amire rá lehetne tekerni. És a gázsütőben meg lehet sütni? Vagy csak grillesben?
2008. nov. 14. 13:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia én sütöttem sokszor, és nagyon szerették igaz nem olyan lett mint a piaci.

nekem apukám csinált jó vastag sodrófát, a baj az hogy elvileg jól kikell nyújtani a tésztát, mert nem forog álladóan és lecsószott sütés közben, ezért jól kifeszítettem, a másik én gázosban csináltam, de jobb lett volna grilles, magas höfokon, mert a lényege hogy magas höfokon megpiruljon kívülröl. az enyém mindig kiszáradt.

2008. nov. 14. 14:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! én meglestem vásárokon és kipróbáltam, működik. Így csináld!

Elkészítés módja

-elkészítjük a tésztát

-a tésztát kinyújtjuk kb 1 cm vastagra

-vékony csíkokat vágunk, amiket gömbölyűre sodrunk és feltekerjük a kürtös kalács sütőre(mi egy régi FAsodrófát használunk).

-a feltekert tésztát a munkapadon laposra görgetjük.(így jól egymáshoz ragad és nem esik le)

-parázson sütjük

-amikor félkész, akkor cukorban, a cukorban elkevert ízesített keverékben megforgatjuk és készre sütjük!

2008. nov. 14. 16:32
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az én nagymamámnak csinált a papám ilyen fát amire rátekerte,mégpedig úgy, hogy feldarabolt egy partvis nyélt két végébe szöget ütött h kb 1,5 cm kilógjon, a tepsi széleit bereszelte, hogy oda pont beleillettek a kilógó szögetk és így nem gurultak le. nem tudom érthető voltam-e...:S
2008. nov. 14. 17:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Érthető volt köszönöm. Csak ugye parázson már nem tudom megcsinálni. Megpróbálkozom a gázsütővel.
2008. nov. 14. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!