Hogyan kell az igazi, eredeti lebbencs levest elkészíteni, és milyen tészta kell bele?
Olvastam már fodros nagykockát, lasagne tésztát, meg sok egyéb mást is (olyat is amilyenről még sose hallottam).
Nekem az a recept kellene, ami az eredeti,de a túl sok receptes oldalon nem tudom eldönteni,melyik az.
A lebbencstésztának sok neve van!
Lebbencs,laska,csusza,tört lasagne,slambuc,stb.
A szalonnát lepirítod,és rádobod az apróra vágott vöröshagymát,majd azt is "aranysárgára" pirítod!Fűszerezd piros fűszerpaprikával,egy kis fokhagymával(meg ne égjen!),és erre rakod az apró(1cmx1cm) kockára vágott burgonyát,majd enged fel vízzel!Sózd!A lebbencstésztát kevés zsiradékon pirítsd szép zsemleszínűre,és mikor a burgonya már félig megfőtt ezt is főzd a levesedbe!Kb. 10 perc forralás után kész is!Ha kell ízesíts utána,lődd be az ízeket neked megfelelően!
Én zellerzöldet,kevés őrölt köményt,és egy kis őrölt fehér borsot is teszek bele.Ahány ház annyi szokás!:D
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!