Miket esznek azok, akik nem szoktak főzni?
Ha főzésen azt érted, hogy állsz a tűzhely előtt és kavargatod, akkor készíthetsz salátát, szendvicset, turmixot, vagy ehetsz konzervet. De bevásárolni, vagdalni, hámozni, előkészíteni, mosogatni, szemetet levinni akkor is kell.
Vagy rendelsz, vagy étterembe jársz.
Egy közös főzés sütés, palacsintasütés, grillezés stb külön öröm, jó közös program, közben sokat lehet nevetni ha bénázunk, viccelődni.
1. Vagy főz rájuk anyuci (vagy anyuci hiányában más).
2. Ha meg nem főz nekik senki, akkor úgy láttam:
Munkahelyre jellemzően rendelnek futárral kaját. Reggelire, estére tolják magukba a péksüteményt vagy ilyen-olyan hideg élelmiszert.... Amihez épp kedvük van.
Gyakran beülnek étterembe is, de főleg a "streetfood" még, aminek rendszeres vevői. Pl. metrónál a pizzaszeletek, lángosozók….
Összevissza kajálnak. Aztán csodálkoznak ha elhíznak. Ha elhíztak és változtatni szeretnének, akkor meg az jön, hogy leállnak a péksütikről, kenyerekről, és helyette csak nyers zöldséget vagy gyümölcsöt kezdenek enni, kvázi brutál fogyókúrába ugaranak és éheztetik magukat, de aztán ha leadtak pár kilót újra visszatérnek a péksütizéshez....
Hát én néhány magányos ismerősömet így látom....
Én imádok főzni, de most időszakosan egyedül vagyok, mert a férjem külföldön dolgozik. Ezért ritkábban főzök, és ha főzök is, olyan ételeket amit akár két napig is lehet enni. Pl. pörkölt, főzelék, húsleves.
Panírozással egymagamra nem bíbelődök, de egy-két natúr szeletet kisütök , azzal nem sok dolog van. Ezen kívül tele vannak az áruházak olyan félkész termékekkel, amiket csak ki kell sütni, pár perc az egész. Mellé egy salátát elkészíteni, vagy rizst főzni sem tart sokba.
De ha még ennyire sincs kedvem/időm foglalkozni az ételkészítéssel, akkor kinyitok egy tonhal konzervet, vagy veszek akciós füstölt halat, jó fajta sonkát stb.
Szendvicset készíteni utálok, akkor inkább feldobok egy adag tésztát, és azt eszem pesztóval, sajttal. De én amúgy is minimális pékárut eszek. Tudom tudom, innentől ez már szintén főzés, de rengeteg opció van, ami nem igényel több időt, mint szendvicset összerakni.
Szerintem a fözésedet kellene átszervezni, akkor nem kerül annyi idöbe.
A legidöigényesebb rész a hozzávalók tisztítása és feldarabolása.
Utána megfelelö sorrend esetén max. fél óra, amig ott kell lenni, amikor fö az étel, közben nyugodtan tudsz mást csinálni, akár más munkát, akár olvasni, TV-t nézni, vagy bármi egyebet.
Persze néha (NÉHA!) rá kell nézni az ételre, de nem kell ott állni mellette, megfö magától is.
Millió lehetőség van az olyanoknak akik nem főznek, az ételrendeléstől az étkezdékig, amennyiben főtt ételt akarnak. Csakhogy spórolni ezzel nem lehet, általában egy adag étel kerül annyiba, mint otthonfőzéssel négy.
De ha te megengedheted magadnak anyagilag, hogy készen eléd tegyék az ételt, akkor a lehetőségek tárháza végtelen.
Menüt hozatok házhoz, mert így nekem kényelmesebb. Előre kifizetem a hónapot, délben meghozzák, maximum a poharat és evőeszközt kell utána elmosni. Nem kell alapanyagokat tárolni, előkészíteni, a tűzhely fölött állni és a rakás edényt mosogatni. Ha megunom, hozatok menüt másik helyről. Ha tetszik, abban a hónapban onnan rendelek, így változatos is marad.
Olcsóbb lenne főzni de nekem így messze kényelmesebb, otthonról dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!