Szoktatok szoszokat martogatosakat kesziteni?
Van valami jo specifokus egyedi receptetek, amit.atalakitottatok kitalaltatok?
Mihez kedzitetetek.szoszokat onkabb husokhoz feher vagy voroshoz vagy martogatost.csipszhet.sult krumplihoz
Én házilag szoktam készíteni BBQ szószt grillezésnél.
Először a mézet egy kis lábosban lekaramellizálom. Ezután már csak alacsony lángon melegen tartom, míg hozzá keverem a ketchupot, worchester szószt, (vagy lehet balzsamecet is helyette) mustárt, kis borsot.
Kedvencem még a teriyaki szósz, ami leginkább halakhoz dukál pl. lazac, de ajánlják csirkéhez is, valamint én egyszer strucc steaket is pácoltam vele. Ez is nagyon egyszerű. Szintén karamellizált mézzel kezdünk, és miközben barnítjuk a mézet, elkeverjük benne az apróra vágott fokhagymát. Tovább nem is kell melegíteni, hozzáadunk rizsecetet, és balzsamecetet és már kész is van. Ezzel pácolni is szokták a halat sütés előtt, de rá lehet kenni sütés után is tálaláskor. Én rákenni jobb szeretem, jobban kijön az íze.
Harmadik szintén halakhoz: Feta sajtot natúr joghurttal elkeverem, kb.fele-fele arányban. Ez függ a sajt sósságától. Adok hozzá citromlevet, olíva olajat, kevés fokhagymát és petrezselyem zöldjét, majd az egészet összeturmixolom. Jó fajta (leginkább tengeri) halfilékhez dukál pl. cápa steakhez, lazac steakhez, lapos halhoz, de fogas filével is el tudom képelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!