Mit csináljak, ha túl zsíros lett a rakott krumpli?
Sajnos a kolbász miatt lett ilyen. Csak az tűnt fel, amikor karikára vágtam, hogy milyen puha, szinte krémes a kolbász. Még gondoltam is, de jó, legalább nem lesz túl száraz. Nem lett. Konkrétan az egész rakott krumpli tocsog a paprikás zsírban. A kolbász szinte csak zsír volt.
Hogy tudnám leitatni a felesleget? Vagy legalább egy részét? Persze jól összesült a tejföllel is, de így is tocsog a zsírban!
Kenyeret tunkold bele kicsit 😂
Vagy nemtom
Fedd le az edényt és öntsd le róla, mintha a krumpli főzőlevét öntenéd le!
Vagy ha tűzhelytepsiben van, akkor az egyik oldalát kicsit támaszd fel, hogy egy sarokban összefolyjon a zsír és utána kanállal meregesd ki!
Az miért baj? Rakott krumpli úgy az igazi, ha jó szaftos.
Egyébként nem muszáj leöntögetni, egyszerűen amikor kiszeded az adagot a tányérra, teszel alá egy szalvétát. Fel fogja itatni a felesleges zsírt, te meg közben nyugodtan ehetsz.
Nem vagyok konyhatündér, én előre a tepsi aljába szoktam szórni zsemlemorzsát. :D
Nem tudom ez mennyire elfogadott módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!