Szerintetek ketchuppal vagy majonézzel jobb a hasábburgonya?
Ketchup
Néha összekeverem a majonézzel
Ketchup ha magába, esetleg hambi mellé eszem. Viszont majonéz (nekem inkább tartár a nyerő), ha hal vagy sült sajt vagy camembert (tartárral szeretem jobban, mintsem áfonyával) esetleg rántott gomba, karfiol, cukkini, brokkoli mellé köret a hasábburgonya.
Esetleg jó mellé még a tzatziki is (gyrostálból indulok ki): reszelt uborka + görög joghurt/tejföl + fokhagyma
# 14-es vagyok
Azt kifelejtettem, ha mondjuk rostonsült/grill ételekről van szó pl.: hús, kolbász stb. akkor bőven megfér nálam a ketchup mellett a mustár is a hasábburgonyához ha az a köret.
Amúgy gyerekkoromban nagyon rákaptam a Mekis édes-savanyú szószra (a csirkefalat mellett) és imádtam a hasábburgonyát mártogatni bele. Utánajártam, hogy hogyan lehetne házilag elkészíteni ugyanezt (persze jóval egészségesebben, mint a Mekibe):
Ehhez a jóféle édes savanyú szószhoz is jól illik a hasábburgonya - szerény véleményem szerint - érdemes kipróbálni. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!