Ti milyen magyar nemzeti eteleket kostoltatnatok meg egy kulfoldivel? Melyik belvarosi ettermet ajanlanatok ahol elkeszitik elvitelre?
"És szerintem kihagyhatatlan a töltött káposzta."
A töltött káposzta igen sokfelé ismert, a fö különbség, hogy máshol nem csicsog a zsírtól azaz nem kapnak utána eperohamot töle.
Azért egy rendesen elkészített töltött káposztától (ahogy egy magára valamit is adó étterem készíti) nem kell eperohamot kapni. Aki meg annyira epebajos, az eleve ne egyen ilyen jellegű ételeket.
És persze, máshol is vannak hasonló ételek, de a magyar töltött káposzta ízvilága mégis egyedi, nyugodtan lehet magyar specialitásként ajánlani.
Szerintem inkább főzd magad, ha nem akarsz anyagilag tönkremenni. Plusz még ha nem is vagy mesterszakács, sokkal többet számít, hogy rászántad az időt és az energiát arra, hogy saját magad készítsd.
Egyébként én bablevest készítenék túrós csuszával. Előbbi kifejezetten laktató tud lenni, míg utóbbi azért egy fokkal könnyedebb. Délutánra meg lehet akár sajtos rúd, tepertős, krumplis, netán sajtos pogácsa, vagy bármi apróság.
Mivel sokan nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy leves és főétel is van ebédnél, így az adagokkal érdemes kíméletesen bánni. Ha kér még, akkor jó magyar szokás szerint szedhet magának az asztal közepére tett fazékból, lábasból.
Egyébként pontosan melyik országból jött a barátod akivel meg akarod ismertetni a magyar konyhát?
Csak azért kérdezem, mert pl. az argentinoknak, braziloknak van a gulyáshoz nagyon hasonló levesük és ismertem egy argentin srácot aki nagyon örült, mikor megtudta hogy itt is van hasonló leves. Ha meg mondjuk török vagy más arab származású a barát akkor nem érdemes disznó húsos fogásokat kínálgatni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!