Ti milyen magyar nemzeti eteleket kostoltatnatok meg egy kulfoldivel? Melyik belvarosi ettermet ajanlanatok ahol elkeszitik elvitelre?
Elöször is a legtöbb országban nem divat a leves + föétel, ezt nem kellene eröltetni.
Másrészt a gulyás után pörkölt abszolút nem passzol, ezt inkább hagyd ki így.
Levesként hústlevest semmi esetre se válassz, mert az mindenhol ismert, és jóformán semmi különbség sincs, ugyanez értényes a krémlevesekre is. A rántással készült levesek a legtöbb külföldi számára nem igazán pozitívak, szóval alig marad valami választék.
Éppen ezért én a levest kihagynám.
Vagy esetleg tényleg gulyást adni, de akkor utána legfeljebb valami tésztás desszertet, más nem illik hozzá.
Föételként a fözelékes témákat kihagynám, mert a fözelékszerü ételek máshol hús+körítés mellé zöldségköretként fordulnak elö, föételként nem.
A pörkölt-paprikás meg ugencsak elcsépelt dolog, ezzel nem igazán tudsz lenyügözni senkit, föleg, ha "magyarosan" azaz tömény zsírban úszik!
Ami leginkább még elképzelhetö, azok a különbözö rakott ételek - a rakott krumpli majdenm mindenkinél jól bejött eddig, a rakott káposzta vagy egyéb zöldség is, esetleg a töltött paprika (paradicsomosan, teljesen hagyomßanyosan és nem pulykából!).
De sokkal jobban veszi ki magát az egész, ha nem étterembe viszed, hanem te fözöl, ez soskkal inkább megszokott és nem olyan távolságtartó, mint egy étterem.
"Húslevest és pacal pörköltet kóstoltatnék meg egy külföldivel. ;)"
Húslevest bárhol kap, a világ minden részén, ezért igazán nem hiszem, hogy valami jó ötlet lenne.
A pacalt meg eleve nem sok mindenki eszi még MO-on sem, egy külföldi meg leginább elhányná magát a gondolattól is.
"egy külföldi meg leginább elhányná magát a gondolattól is"
Ne általánosíts, több helyen esznek pacalt Magyarországon kívül is. Persze az ilyen dolgoknál meg kell kérdezni, hogy ismeri-e, szereti-e, hajlandó-e megkóstolni. Magyarként én sem szeretem a pacalt és a körömpörköltet meg a kocsonyát sem.
Amúgy egy jó gulyáslevest én is mindenképp ajánlanék, csak nem pörkölttel utána. Viszont valami édes tésztás étel jól illik utána. Nem ilyen diós vagy mákos tésztára gondolok, mert azokért nem rajongok, de mondjuk egy vargabéles, máglyarakás vagy mákos guba elég jól illene, és különleges is lenne.
És a csirkepörkölt nokedlivel is jó ötlet, valamilyen salátával. Ha mindenképp akarsz elé levest, akkor az valami zöldségleves legyen, zöldbab, zöldborsó, karfiol, ilyesmi.
Ezenkívül én is ajánlanám a rakott dolgokat, pl. egy jól elkészített rakott kelnél vagy kolozsvári rakott káposztánál kevés jobb étel van a világon. És szerintem kihagyhatatlan a töltött káposzta.
Esetleg még a halászlé, ha szereti az édesvízi halat.
Gulyás mellé én is desszertet választanék (rétes, szilvás v turogomboc, lángos, de az a fajin baconos hagymás, somlói, madártej) , a levesbe meg csipetkét szaggass, az úgy a finom!
Pöri is jó gondolat de egybe a levessel sok. Mellé tudsz pl ecetes salit, uborkasalit tálalni, kis palacsinta utána..
Töltött káposzta, paprika, paradicsomos káposzta, rakott krumpli is magyar pl. És te is mindet meg tudod otthon főzni, egyik se nehéz.
Ha több alkalomról is szó van, akkor 2.-3. körben bejöhet a füstölt húsos bableves (csakis jó minőségű füstölt hússal, nem valami gyorspácolt izével!) és a paprikás krumpli (szintén csak jó minőségű füstölt kolbásszal).
A desszertek közül mindenképp meg kell kóstoltatni vele különféle réteseket és valami jó házi baracklekváros cuccot (palacsintát vagy fánkot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!