A kávé koffeintartalma a pörköléstől függ? Tehát minél erősebb a pörkölés, annál több a koffein benne?
Nem, de ezt remélhetöleg te sem gondoltad komolyan!
A pörköléstöl hogy kerülhetne bele koffein? Az már eredetileg benne van a kávébabban, és ezen a pörkölés nem változtat.
Viszont MO-on az a téveszme az elterjedt, hogy az erösebben pörkölt - azaz keserübb - kávé erösebb, ami definitív nem így van.
A kávé koffein tartalma a kávé fajtájától függ.
A robusta több koffeint (1,5 és 4% között) tartalmaz, mint az arabica (0,3 és 1,5% között)
Az arabica kávé ízét az édes, puha, selymes lágy, kiegyensúlyozott jelzőkkel szokták illetni. Savtartalma alacsonyabb, mint a robustáé. Az arabica kávé aromákban gazdagabb. A kávébabok illata pörkölés előtt és utána is gyümölcsös, édes és illatos. Általában lágy pörkölést – bécsi vagy francia pörkölés – alkalmaznak nála.
A robusta kávék íze kesernyésebb, savasabb, durvább. Kevésbé nemes, mint az arabica, testessége és a sötétebb pörkölés miatt kiváló eszpresszó készíthető belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!