Kávé hasznosulása?
A gépben a szemes kávé leőrlése után a kávéból hány százalék hatóanyag (koffein) oldódik ki, es mennyi, hány százalék marad a caccban?
Tehát mennyire hasznosúl?
De mégis kb.?
Àtlag, normál körűlmények között eszpresszó gépen főzve?
40, 60, 80 vagy KB. hány százalék?
Szerintem 95% feletti az érték.
Én régebben kotyogós kávéfőzővel szoktam csinálni magamnak, és kipróbáltam rengeteg különböző arányú elkészítési módszert. Ezért komoly tapasztalatból mondom hogy minimális marad a zaccban.
De te is kipróbálhatod pl. hogy meghagyod a zaccot visszafőzöd, és rájössz hogy a szörnyű íze ellenére egyáltalán nem hatásos mint koffeinforrás.
Amúgy én elég sok "kísérletet,, végeztem már a kávéval pl. előfordul hogy egyszerűen megeszem azt a mennyiséget (őröltből) amit le szoktam főzni. Sőt jobban is szeretem megenni a kávét, ha a hatása a lényeg mert hosszabb ideig adja a stimuláló hatást. Igaz elég sok idő kell így mire hatni kezd, aztán utána sem lesz nagy bumm mint a folyadék esetében. Viszont cserébe stabilan, hosszan, hullámzás nélkül adja.
Egyébként csak naponta 1x fogyasztok, mellette pedig napi szinten meditációt gyakorlok, mást szinte nem is csinálok... Ezért mielőtt valaki belekötne "korlátozott tudatom alapján,, úgy gondolom már jól kiismertem ezt a szert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!