A franciáknak a nemzeti étele a csiga vagy van valami számunkra kevésbé gusztustalan?
Elég ritkan esznek csigat, és a békacomb sem egy gyakori fogas.
A leg atlagosabbnak szamito étel a steak-frites, marhaszelet hasabburgonyaval. A quiche lorraine egy levelestésztara tett az omlett jellegu étel (az utobbit liszttel és crème fraiche = tejfol jellegu dologgal bovitik.
A buillabaisse egy (tobbek kozt) safrannyal és fokhagymaval izesitett halleves, tipikusan Marseilles kornyéki étel.
Amugy minden régionak van specialitasa, Elzaszban a kaposzta, Bretagneban a palacsinta, a boeuf bourgignon egy vorosboros marha ragu, és mint neve is mutatja Burgundi, a cassoulet egy soletre hasinloto étel leginkabb Toulouse-i specialitas, Lyon felé nehéz, zsiros ételeket készitenek, az orszag dél keleti részén erosen mediterran jellegu a konyha, stb, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!