Mi az a borjúmirigy? Nem gusztustalan -e megenni?
Szerintem olyan íze lehet, mint a pacalnak, talán valamivel omlósabb is. Van pár recept a google segítségével megtekinthetőek, igaz ezek után elmenne az étvágyad is tőle
. [link]
Igaz, amilyen vagyok, egy próbát tennék vele, igaz én a rántott tehéntőgyet is megkóstoltam annak idején!!
A borjúmirigy (más néven briz) a fiatal marha csecsemőmirigye, amely a növekedést és csontképzést szabályozza. Könnyen emészthető, vitaminokban gazdag, nekem nagyon ízlett.
Én Franciaországban ettem, amit nyárson készítettek el. Hogy miként, azt nem tudom.
A rántott briz tradicionális étel, és nagyon finom.
A hozzám hasonló "korábbi évjáratúak" még emlékeznek a kifőzdékben kapható "pejsli"-re, ami szalontüdőt takart.
A jó szikkadt házikolbászt sem utáljuk, pedig előtte a bélben "más anyag" volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!