Hogy lesz roppanós a kínai bundás csirke?
Sokféle receptet kipróbáltam már, egyikkel se lett az igazi. Szinte kivétel nélkül, mindnek vissza puhul a bundája sütés után. Az eddigi legjobb recepttel kb negyed óráig bírta sütés után, hogy teljesen kemény, és roppanós maradt a felülete.
A kínai büfékben a melegentartóban, úgy, hogy még a szósszal is össze van keverve, ott áll 1-2 órán keresztül, de meg se kottyan neki, mindig kemény, roppanós a felülete.
Nekem meg pár perc után olyan, mint a párizsi csirke.
Talán még a kevés tojás, sok olaj arány az, ami a legjobb, de az eredetitől távol áll.
Van itt olyan, akinek már sikerült? A majdnem olyan, nem érdekel. Csak a tökéletes. Köszi!
Természetesen. Mondom, sokfélét kipróbáltam, és mindben volt keményítő, szóval ez alap.
Nem tudom, miért lágyul vissza.
Most egy amerikai videót néztem, ott kétszerre sütik meg a csirkét. Először csak 1 percig, hogy kicsit megkeményedjen kívül, aztán félreteszik, és utána az egészet forró olajban mégegyszer el kezdik sütni.
Talán ahhoz lehet köze, hogy így több ideje van elpárologni belőle a nedvességnek?
3-mas, nem hiszem, hogy felvesznek, konyhára leginkább csak kínaiakat vesznek fel, csak a pultban vannak magyarok.
4-es... Igen, legalább 4 féle étel. Aminek mindnek ugyanaz az alapja. Nem az ilyen olyan ízesítés érdekel, hogy most az szezámos, vagy mézes, vagy chilis.
A bunda érdekel. Ami mindegyiken ugyanaz.
Sütőport tegyél a tésztájába (szódabikarbóna nem jó!).
Olaj is kell igen, és tojás is.
Én 15 ek liszthez fél tk sütőport adok és 2 ek olajat illetve egy tojást.
A kínaikban a máz cukros ezért lesz még jobban kemény. A wokodba tegyél 2-3 szedőkanálnyi cukrot + ecetet + pirosaranyat + egy nagyon kevés vizet majd kezd el olvasztani full lángon. Amikor már habzik forgasd bele a kisütött gombócokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!