Arab kávét le lehet főzni kotyogósban?
nem jó a kotyogós, mert (1) arab kávé kisebbre van őrölve, eltömíti, és/vagy zaccos lesz, (2) a kotyogós nagyon hamar átnyomja rajta a vizet, s éppen a fűszerek zamatának nincs ideje kijönni.
Következőt csináld: bármilyen tiszta, nyeles lábasba tegyél adagonként 1 dl vizet és 1 teáskanál kávét. Ilyenkor rögtön bele szokták tenni a kívánt mennyiségű cukrot is. Lassú tűzön, kevergetve forrald fel. Amikor forr, húz félre, míg teljesen leáll a forrás. utána tedd vissza, míg újra felforr. Ezt 3x kell megismételni, majd azonnal kitölteni pohárba, megvárni, míg leülepedik a zacc, és meginni.
Én ezt így líviai barátnőmtől tanultam.
Nagyon örülök neki :) további sok sikert hozzá.
Még megjegyzem, Törökországban úgy is szokták csinálni, hogy nem vízben, hanem tejben készítik ugyanígy.
Én sajnos nem bírom a tejet meginni, de ha te szereted a tejeskávét, egy adaggal esetleg érdemes kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!