Hogyan lehet otthon pálinkát főzni?
tűzhely, lábos, pálinka
Bár én nyersen is szeretem :-D
Kell egy bazi nagy fazék, mondjuk rozsdamentes acél.
Erre kell egy olyan fedő, ami légmentesen zár, és rászorítható.
Ez egy gyakorlott barkácsolással pár órás munka.
Gumi tömítés kell, és a fazék fülénél csavarokkal (kampós szárnyas anyával) le lehet szorítani.
A fedőt ki kell fúrni, és bele kell építeni egy kis átmérőjű fém (sárgaréz) csövet.
A kettő közé lehet tenni biztonsági szelepet, hogy ne robbanjon fel az egész.
A kis csőből kell tekerni egy jó hosszú spirált, amit egy hidegvizes tartályba kell rakni.
A hidegvizes tartályt is meg lehet csinálni úgy, hogy megy bele folyamatosan, lassan a hidegvíz, és egy túlfolyón megy ki a meleg.
Így állandó hideg vízzel hűtöd a spirálban lévő gőzt, ami így lecsapódik.
Már csak ki kell fúrni alul a tartályt, és kivezetni belőle a spirált. És ott folyik ki a pálinka.
Ez a leg fapadosabb, nyilván rengeteget lehet finomítani az egyes fázisokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!