Ukrán étel, zacskóban kell főzni mint a gyorsrizst, mi a neve?
Nem a grecskáról (magyarul hajdináról) beszélsz?
Mondjuk az nem fehér, viszont a többi leírás rá illik... :D
Én is gechkára gondoltam először, de az tényleg nem fehér, bár kifakulhat az függ attól hogy hogyan főzik, elvileg érdemes úgy főzni hogy kiázzon belőle a festékanyag, egyszer kétszer leöntve, de ha zacskós akkor eleve kiázik tehát fakóbb színű lesz...
Vagy az is lehet hogy aprószemű rizsfajta volt..
Vegyél egy csomag hajdinát és ha hasonlít az ízére akkor az volt o.o
Bleni, az nem palacsinta féle?
Apám emlegette, hogy az orosz katonák (1945) találtak a szekrényben négy nagy halottas faggyú gyertyát (temetésről maradt), azt feldarabolták, lisztet elkevertek vízel, a gyertya darabot a palacsinatsütőben elolvasztották, erre öntötték a tésztát és megsütötték. Olyan büdös volt a gyertya, hogy a háziak mind kiszaladtak. Ezt bleninek mondták és ették. Ilyen az éhség :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!