Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Ukrán étel, zacskóban kell...

Makacsmatyi kérdése:

Ukrán étel, zacskóban kell főzni mint a gyorsrizst, mi a neve?

Figyelt kérdés
Egy barátomnál ettem ilyet, ukrajnából hozta, fehér szinű volt, olyan zacskóban mint amibe a gyors rizs is van, abban kellett megfőzni, nagyon tápláló étel, köretként ettük, nem tudta haverom, hogy hogy hívják magyarul az ukrán nevére meg már nem emlékszem.

2012. dec. 2. 23:07
 1/8 anonim válasza:
Ukrajnában élek,és nem tudom elképzelni,hogy miről beszélsz :DD
2012. dec. 2. 23:19
 2/8 A kérdező kommentje:
:D az jó, hát többet nem tudokmondani róla, fehér pici szemekből állt, valszeg valamilyen gabonaféle lehetett, ja és klicskoék is sok ilyet esznek :D
2012. dec. 2. 23:25
 3/8 anonim válasza:

Nem a grecskáról (magyarul hajdináról) beszélsz?

Mondjuk az nem fehér, viszont a többi leírás rá illik... :D

2012. dec. 3. 13:59
 4/8 anonim válasza:
Talán a burizsről beszélsz. Igaz, én sohasem ettem, de az hasonló a rizshez, de erről a tasakban való főzésről még én sem hallottam
2012. dec. 3. 18:20
 5/8 mustafa33 ***** válasza:
pohánka, tatárka? de az inkább sárga (hajdina).
2012. dec. 4. 23:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát, a Klicskós reklámban anno (Kinder tejszelet, Németországi reklám), valami bleni vagy mi hangzott el...
2012. dec. 9. 01:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is gechkára gondoltam először, de az tényleg nem fehér, bár kifakulhat az függ attól hogy hogyan főzik, elvileg érdemes úgy főzni hogy kiázzon belőle a festékanyag, egyszer kétszer leöntve, de ha zacskós akkor eleve kiázik tehát fakóbb színű lesz...

Vagy az is lehet hogy aprószemű rizsfajta volt..

Vegyél egy csomag hajdinát és ha hasonlít az ízére akkor az volt o.o

2013. márc. 20. 09:30
 8/8 mustafa33 ***** válasza:

Bleni, az nem palacsinta féle?

Apám emlegette, hogy az orosz katonák (1945) találtak a szekrényben négy nagy halottas faggyú gyertyát (temetésről maradt), azt feldarabolták, lisztet elkevertek vízel, a gyertya darabot a palacsinatsütőben elolvasztották, erre öntötték a tésztát és megsütötték. Olyan büdös volt a gyertya, hogy a háziak mind kiszaladtak. Ezt bleninek mondták és ették. Ilyen az éhség :(

2013. márc. 21. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!