Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Melyik a legnagyobb alkohol%...

Melyik a legnagyobb alkohol% tartalmú ital?

Figyelt kérdés

2012. nov. 11. 02:29
 1/9 Malats ***** válasza:
86%
Absinthe, Stroh rum. Talán.
2012. nov. 11. 03:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 ThodEE GoD ***** válasza:
Nálam a haverok megisszák a tiszta alkoholt (96%), 2 sör között :P
2012. nov. 11. 05:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
moonshae, màsnéven moonshine. Amerikâban őshonos és illegàlis, mert màr jó sokan belehaltak.
2012. nov. 11. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 Phoney ***** válasza:
100%

Az abszint mint ital 12-15%-os, az egy tök más kérdés, hogy hány fokosan öntik a palackba a tárolhatósága miatt. ( [link] )


„Legerősebb” palackozott szeszből több is van, mivel ezek mindg 95,6%-osak, pl. az amerikai Everclear, de a legtöbb országnak van ilyenje, csak nincsenek érte ennyire odáig, hanem étkezési finomszesznek hívják... de azt normálisan nem nevezik „italnak”. Az megint más kérdés, hogy a kú'túrember hogyan önti magába, de a hígítatlan piroskaszörpöt meg a juharszirupot is meg lehet inni, mégse ital:)


A röviditaloknál azt sem árt tudni, hogy eredetileg mindegyik erősebb 40%-nál. A szesz általában 65–95% közt folyik le az üstből, az érlelteket 65%-ra hígítva teszik hordóba, aztán utána továbbhígítva a palackba. A 60% fölött palackozottakat nem önmagában szánják italnak, hanem hígításra, koktélba, süteménybe, stb. Pl. a Stroh 80-t ( [link] ).

2012. nov. 11. 06:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
én a spitzet rendszeresen magában iszom..pedig az is 80%os
2012. nov. 11. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Keletföld ***** válasza:
100%

Úgy tudom, hogy az abszint nevű ital az eléggé kemény, de én amit párszor egy idős (azóta elhunyt) barátomnál ittam, az az általa főzőtt narancspálinka volt.

Pfúú, az volt vagy 80%-os.

Mindig azt mondják a nagyokosok, hogy illóolajos dolgokból - így tehát a citrusfélékből sem - lehet pálinkát főzni. Idős haver azonban rácáfolt minderre, mert a zöldségesnél megvett néhány rekesz már-már megbuggyanó narancsot, és szépen megerjesztette majd kifőzte. Nagyon szép olajosan narancssárga szinű főzetet kapott.

Néha ha nála jártam, megkínált.

Amikor előszörre tette, szinte csak egy gyűszűcskébe töltötte. Még gondopltam is magamban, de smucig hogy ilyen kicsi a pohara. De aztán rájöttem, itt nem a mennyiség a lényeg!

Amikor az ember benyelte, hát biza elsőre nem is érzett semmit, csak azt a mélyen égető érzést, ahogyan lecsusszant.

Aztán néhány perc és az egész testben, a belsőben elkezdett szétáradni a narancs feledhetetlen íze, aromája.

Szinte szenzációs volt az, ahogyan az ember utána még órák múlva is narancs-aromát büfikézett.

Szeszfokolóval mérve - olyan jó "80-as" volt. ...

2012. nov. 15. 07:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat..én is a spitzre és az absinthe-re gondoltam...elsőre
2012. nov. 15. 21:45
 8/9 anonim ***** válasza:
6-os válaszolónak. ha bármit lepárolsz, az áttetsző lesz, nem narancssárga...
2012. nov. 15. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
mellesleg pálinkának csak a Magyarországon őshonos gyümölcsből készített párlatot nevezzük. ha nem ilyen gyümölcsből van, azt gyümölcspárlatnak nevezzük
2012. nov. 15. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!