Kedvenc tortatok? Ami nagyon-nagyon finom?
Mi csináltattunk legutóbb egyedit egy jó cukrászdában.
A gesztenyés krémesről vettem a töltelékjének az ötletét, csak ez kókuszos, fehér csokis volt, a krém tejszínhabból és maszkarpónéból készült, ahogy mondtam fehércsokis-kókuszos ízben, jó vastag, habos töltelék volt a tortalapok között.Nem túl édes, pont jó, mennyei volt és csupa-csupa hab és krém!
Hát az én kedvencemen van gyümölcskocsonya, de vmi isteni. Sima túrótorta, csak nem barackos, hanem meggyes gyümölcskocsonyával a tetején.
A másik a fekete erdő(igen, meggy imádó vagyok:D).
Meg a mézes-krémes, francia krémes, hólabda torta(ezt utoljára kaptam meglepibe a barátaimtól:)
Az egyik kedvencem a karamellás-banános sajttorta, a másik, amit utoljára csináltam, a trüffeltorta.
A trüffeltortát nagyobb méretben, 24 centis tortaformában készítettem, összesen 80 dkg csokival, 6:2 arányban 70%-os belga ét és tej, a trüffeleket is vegyes csokiból csináltam. Tejszínből kicsit többet tettem hozzá, összesen 9 decit, és valamivel több vajat, ezenkívül kevertem egy kis mézet mindkét masszába. A tésztához is arányosan több hozzávaló kell, legalább 6, L-es méretű tojás. A krémnek valót kihűlés után felvertem robotgéppel, isteni habos, de tömör állaga lett. Minden szintre tettem egy vékony marcipánlapot is, a diós trüffel nálam darált mandulába volt forgatva. Nagyon finom, de iszonyú tömény, csak egy vékony szeletet lehet enni belőle egyszerre.:-)
Két kedvencem van: kinder bueno, feketeerdő
Előbbi nem gyümölcsös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!