Lehet-e úgy finom halászlevet készíteni, hogy nincs benne zsír, halháj, fej, tej, ikra és egyéb belsőségek?
Mi az a halháj??? Nem is hallottam ilyenről.
Aki nem szereti a fejét, az kiveszi belőle. Bár sokan úgy szokták, hogy a halfejjel főzik meg, de tálalásnál azt kiveszik. Tej és ikra sincs benne sokszor. Ahol vesszük (nem tudom, hogy) de az eladó mindig eltalálja, hogy ki mit kér. Direkt szokták mondani, hogy tejeset kérnek vagy ikrásat. Gondolom, azt is érzi, hogy ha semmi sincs benne.
Igen halpatkó, haltörzs. Mi általában 3-4 féle halból főzzük.
1. voltam
Külön halcsont nincs. A halászlé amúgy attól halászlé, hogy halból főzik. A halászlé kockából főtt lötty más kategória. Az alaplé fejből, farokból, úgynevezett nyesedékből, apróhalakból készül. Az ezekben lévő csontok adják azt az "enyvességet", azt a jellegzetes sűrűséget,ami a halászlét megkülönbözteti a hallevestől. Ezeket aztán vagy átpasszírozzuk a leszűrt alaplébe, vagy egyszerűen kidobjuk.
Ami a belsőségeket illeti, sokan nem szeretik, ezért nem is főzik bele a halászlébe, ami enélkül is nagyon finom - ha jól készítik el... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!