Mi az az angoloknál fogyasztott Brandy Butter és mihez eszik?
A brandy butter tulajdonképpen egy "kemény, sűrű szósz". Karácsonyi pudinghoz használják, de muffinhoz és piskótás tortákhoz is jó.
A hagyományos brandy butter receptje:
Kockázz fel 180g vajat, adjál hozzá 180g barna cukrot és keverd puhára. Keverj bele 2 kanál narancsreszeléket és ugyanennyi citromreszeléket, aztán add hozzá a 3 kanálnyi brandyt. Ha akarsz adhatsz hozzá 50g mandulareszeléket is. Jól keverd össze az egészet, majd takard le és tedd a hűtőbe legalább 4 napra. A trükk, hogy ne legyen se túl puha, se túl kemény. Az állagán lehet javítani az adagolt alapanyagokkal.
A vaj ne legyen kemény, de puha sem, amikor kevered a cukorral, a brandyből pedig ne tegyél túl sokat bele, mert keserű lesz a szósz. Mostanában egy csipetnyi szerecsendiót vagy fahéjat is szoktak beleszórni.
jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!