Mit jelent pontosan az hogy a nyersen fogyasztott zöldségeket, gyümölcsöket nagyon alaposan meg kell mosni fogyasztás előtt, főleg kismamáknak?
persze gondolom nem csak alá kell tartani a víznek, de alapból van rajtunk valami viaszréteg és attól tisztább lesz ha 3-4 percig szétdörzsölöm rajta víz alatt? :-)
lehet kicsit bonyolult lett,bocsi
A zöldségek felületén megtapadnak a különféle vegyszerek( permetezöszer, mütrágya) illetve egyébb szennyezödések.
Ezeket a legtöbb esetben egyszerü leöblitéssel nem lehet eltávolitani.
Enyhébb esetekben kefés dörzsöléssel folyó viz alatt el lehet egy részet távolitani, de nem mindig. Adott esetben - ha olyan zöldségröl van szó, enyhe mosogatószerrel történö mosás is ajánlott - utána természetesen igen alaposan le kell a mosogatószert is öbliteni róla.
Amit lehet, a mosás/öblités után célszerü meghámozni és még egyszer leöbliteni.
A káposzta, saláta, és hasonló dolgokat kivülröl kell leöbliteni, és a külsö leveleket addig eltávolitani, amig a zárt részhez ér az ember - oda ugyanis nem kerülhet be szennyezödés.
Célszerü megbizható helyröl venni, ahol tudod, hogy nem hasnálnak felesleges vegyszert, lehetöleg semennyit, vagy esetleg csak nagyon keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!