Valamilyen különleges húsgombóc receptje van valakinek?
A húsgombócba borsot,fokhagymát,kakukkfüvet,rozmaringot teszek. Egy tepsít vékonyan kizsírozok,törtkrumplit teszek bele, A tetejére sorban rárakom a kicsire formált,olajban kisütött gombócokat.
2-3 dl házitejfölt,vagy főzőtejszínt símára keverek 2 tojással,reszelt sajtot teszek bele, a gombócokra öntöm,és addig sütöm,amig a teteje megpirul.
Ha szeretitek,tehetsz rá a tejföl helyett besamelt is.
Újra én vagyok. Közben eszembe jutott,hogy szoktam káposztásan is főzni. Zsírban hagymát pirítok,rá pirospaprikát,rá a csíkokra vágott káposztát (lehet savanyú,vagy édes is,az édeset sózom,) teszek rá borsot,törött köménymagot,jól átpirítom,felöntöm nem túl sok vízzel. Ha a víz már majdnem forr,beleteszem a húsgombócokat,és megfőzöm. A végén tesezk bele egy kevés tejfölös habarást.
A húsgombócokat ( paradicsomos kápsztába is),azért jó forró vízbe tenni,és nem hidegbe,mert a forró víz "összerántja" a külsejét és nem fő szét az ételben.
Sved husgomboc:
1- megcelzom a legkozelebbi ikeat
2- besetalok a kajas boltba es a kosaramba pakolom a melyhutobol a köttbullar feliratu zacskot es a korulotte levo polcokrol a gräddsås feliratu tasakot es a lingonsylt feliratu uveget
3- hazamegyek
4- a hasznalati utmutatot koveteve kisutom a husit es megcsinalom hozza a szoszt. Sutok hozza sultkrumplit, a husikat a szosszal leontve, lekvarral es sultkrumplival talalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!